Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Proč karamelizované kondenzované mléko vyrábět doma, když se dá snadno koupit? Během předvánočního času se jedná o poměrně žádanou surovinu, a tak by se vám mohlo snadno stát, že je neseženete. Na tyto situace budete už vždy připraveni a zvládnete si Salko zkaramelizovat sami.

Zkaramelizované kondenzované mléko má řadu využití při přípravě dezertů i vánočního cukroví. Dotváří například charakteristickou chuť medovníkových kuliček. Pokud budete chtít od sebe ještě větší cukrářské nasazení, můžete si domácí Salko vytvořit od základů sami.

Jak vytvořit zkaramelizované Salko

Zkaramelizované Salko není na přípravu složité, ale budete k tomu potřebovat více času. Salko se při vaření nemíchá, a tak je příprava opravdu nenáročná.

  1. Ponořte uzavřenou plechovku (nebo jinou nádobku, pokud používáte domácí Salko) do hrnce s vodou, aby byla celá pod hladinou.
  2. Hrnec uzavřete poklicí a uveďte vodu k varu. Během vaření kontrolujte, zda není voda vyvařená, pokud by se tak stalo, doplňte ji. Salko vařte 2–3 hodiny.
  3. Po dovaření slijte vodu a nechte plechovku před použitím vychladnout.

Domácí kondenzované mléko - Salko, z kterého pak uděláte karamelizované, můžete zkusit připravit doma i podle našeho videonávodu. Budeme rádi, když nám pak napíšete, jak se vám povedlo a jak jste ho využili.

 

 

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli