Zkaramelizované Salko: Vytvořte tuto žádanou surovinu doma, podle jednoduchého návodu
Proč karamelizované kondenzované mléko vyrábět doma, když se dá snadno koupit? Během předvánočního času se jedná o poměrně žádanou surovinu, a tak by se vám mohlo snadno stát, že je neseženete. Na tyto situace budete už vždy připraveni a zvládnete si Salko zkaramelizovat sami.
Zkaramelizované kondenzované mléko má řadu využití při přípravě dezertů i vánočního cukroví. Dotváří například charakteristickou chuť medovníkových kuliček. Pokud budete chtít od sebe ještě větší cukrářské nasazení, můžete si domácí Salko vytvořit od základů sami.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak vytvořit zkaramelizované Salko
Zkaramelizované Salko není na přípravu složité, ale budete k tomu potřebovat více času. Salko se při vaření nemíchá, a tak je příprava opravdu nenáročná.
- Ponořte uzavřenou plechovku (nebo jinou nádobku, pokud používáte domácí Salko) do hrnce s vodou, aby byla celá pod hladinou.
- Hrnec uzavřete poklicí a uveďte vodu k varu. Během vaření kontrolujte, zda není voda vyvařená, pokud by se tak stalo, doplňte ji. Salko vařte 2–3 hodiny.
- Po dovaření slijte vodu a nechte plechovku před použitím vychladnout.
Domácí kondenzované mléko - Salko, z kterého pak uděláte karamelizované, můžete zkusit připravit doma i podle našeho videonávodu. Budeme rádi, když nám pak napíšete, jak se vám povedlo a jak jste ho využili.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře