Krkovice s cibulovou omáčkou

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Doba přípravy: 1,5 hodiny 4 porce Vepřové maso 29 názorů

Suroviny

4 plátky krkovice
sůl
pepř
koření steakové ( jaké máme rádi na minutkové maso)
Na omáčku:
500 g červené cibule ( možno i z bílé)
3 dcl červeného vína
šťáva z 1 pomeranče
1 PL medu
1/2 l kostky bujónu nebo silného vývaru
2 hřebíčky
2 jalovce
sůl
pepř
olej
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme na proužky nakrájenou červenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme hřebíček a jalovec.

  2. Podlijeme vínem a pomerančovou šťávou, rozpustíme lžíci medu a necháme trochu zredukovat.

  3. Poté přilijeme vývar a vaříme na mírném ohni nejméně hodinu, necháváme pouze probublávat, aby nám omáčka zhoustla.

  4. Dochutíme podle potřeby.

  5. Maso mírně naklepeme, osolíme, okořeníme a opečeme na pánvi.

  6. Podávala jsem s bramborovým knedlíkem, ale s jakoukoliv bramborovou variací to bude určitě také chutnat.

Poznámka

Omáčka se bude určitě hodit i ke zvěřině, popř. i za studena třeba k paštice.

Můžeme omáčku také zcela rozmixovat.

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 17 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krkovice s cibulovou omáčkou

Předchozí 1 2

Tématické fráze: krkovička s cibulovou omačkou omáčka z krkovice krkovice s omáčkou krkovice na medu krkovička na cibuli recept vepřová krkovice s cibulovou omáčkou cibulova krkovice vepřová krkovice s cibulovou omáčka krkovička s omáčkou krkovička s cibulovou marmeládou krkovice s červenou cibulí pečená krkovice s cibulovou omáčkou omáčka z červené cibule krkovice na červené cibuli krkovice omačka omacka ke krkovice recepty z krkovičky krkovicka s cibulovou omáčka recept krkovička na omáčce recept omáčka z z krkovice