Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Autorka článků Lenka Marešová

Nejnovější články

KÁVA

KÁVA

Historie kávy Slovo "káva" je odvozeno od slova qahwah (kawa). Tímto…

Co víme o bramborách

Co víme o bramborách

Brambor patří mezi lilkovité byliny. Ke konzumaci se používají podzemn…

Čaj

Čaj

Čaj, jako nápoj, byl pravděpodobně objeven v Číně a právě odtud pochází mnoho legend o jeho objevení.

Rady pro kuchařky 3

Rady pro kuchařky 3

Mléko k přípravě koktejlů musí být pořádně vychlazené.…

Rady pro kuchařky 2

Rady pro kuchařky 2

Šupiny z kapra vám půjdou prý lépe odstranit ve směru po šupin…

Co víme o mrkvi

Co víme o mrkvi

V mladší době kamenné se pěstovala mrkev jako hospodářská a…

Rýže

Rýže

Rýže je obilovina, vyšlechtěná z travin podobně jako pšenice, žito nebo…

Z historie perníkářství

Z historie perníkářství

První zmínka o pečení perníků v Čechách se datuje do roku 1335. …

Rady pro kuchařky

Rady pro kuchařky

Pokud chceme, aby vývar z kostí a masa měl krásnou barvu, vaříme společně s cibulí, kterou neloupeme a ještě ji předem opečeme na tuku.

Co víme o kapustě

Co víme o kapustě

Kapusta byla vypěstována zřejmě z brukve zelné. Z té byly ale vypěstov&aacute…

Co víme o cibuli

Co víme o cibuli

Mezi nejpoužívanější zeleninu v naší kuchyni patří zajist…

Co to je kuchyňská sůl?

Co to je kuchyňská sůl?

Kuchyňská sůl je chemická sloučenina, chlorid sodný. V přírodě se nach…

O chlebu

O chlebu

Chléb je asi nejstarší potravinou, kterou člověk vyrábí zpracov…

Co víme o květáku

Co víme o květáku

Jistě všichni z nás jsme si oblíbili v naší kuchyni květ&aacute…

Co víme o salátu

Co víme o salátu

Z literatury jsem se dozvěděla, že se obyčejný salát začal pěstovat v jihoz&aacute…

Pepř

Pepř

Pepř patří mezi nejčastěji používaná koření a najdeme jej v kuchyn…

Co víme o houbách

Co víme o houbách

Již staří Římané si vážili hub a připravovali z nich pokrmy. Jsou zn…

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům