Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

9 nejlepších čokoládových moučníků: Dáte si pivní dort, čokoládovou bábovku nebo parádní brownies?
Zdroj: unplash, David Holifield

Kdo by nemiloval čokoládu a dobroty s ní spojené! Patříte-li, stejně jako my, mezi čokoholiky, pak přicházíme s neodolatelnou nabídkou. Vybrali jsme pro vás devět nejoblíbenějších čokoládových moučníků. Ochutnáte?

Kakao nad zlato

S novým školním rokem nastala doba nových povinností a možná tak trochu i nového „stresu“. Vylepšit sobě, dětem a vlastně i celé rodině náladu můžou pomoci čokoládové moučníky. Když to doma zavoní kakaem, skořicí nebo vanilkou, některé splíny se hned rozplynou. Dětem na rychlou snídani můžete udělat třeba parádní čokoládové palačinky s tvarohovým krémem, pro návštěvy nebo na zpříjemnění víkendu pak upečte bábovku, řezy nebo dokonce dort. Vyberte si, co vás osloví nejvíce!

Oblíbené řezy

Výhodou těchto moučníků je, že na jejich přípravu nepotřebujete žádné speciální vybavení a většinou ani žádné speciální cukrářské zkušenosti. Přesto může výsledek vypadat jako byste jej přinesli z prvotřídní cukrárny! Když do řezů, a to se týká i jiných moučníků, přidáte kefír nebo podmáslí, budou nádherně vláčné, naopak hodně hutné a s pořádnou porcí čokolády jsou americké brownies. Také se pečou na plechu a také pak krájí na kostky nebo řezy. Tak si vyberte:

Tradiční i méně známé bábovky

Bábovky jsou už o něco slavnostnější moučníky a to hlavně proto, že krásně vypadají. Těsto do bábovkové formy musí být většinou o něco hutnější, než na plech, aby se pak moučník dal po upečení pěkně vyklopit. A opět, v něčem jsou bábovky také jednoduché, podobně jako řezy, a sice, že o parádu se postará forma. Hotové dílo stačí už jen pocukrovat. Chcete-li si vyhrát více, můžete dát na bábovku polevu, anebo ji něčím naplnit. Zdravější verze je z červené řepy. A nebojte, chutná báječně!

Nádherné dorty

Jestli vás čekají narozeniny, oslava začátku školního roku nebo nějaké výročí, pak se asi hodí upéct dort. S čokoládovým neuděláte chybu! Děti potěší dort s oblíbenými čokoládkami, dospělé třeba pivní dort. Nestárnoucí klasikou pro kohokoliv je pak nadýchaný Pařížský dort!

 

 

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více