Čokoládová bábovka s cheesecake nádivkou

Moučníky BábovkyDezerty, zákusky, poháry Doba přípravy: 90 minut příprava , 70 minut tepelná úprava 2 názory

Moučníky BábovkyDezerty, zákusky, poháry Doba přípravy: 90 minut příprava , 70 minut tepelná úprava 2 názory

Suroviny 12 porcí

Tvarohová náplň:
500 g měkkého tvarohu
130 g krystalového cukru
8 g vanilkového cukru
2 vejce
35 g vanilkového pudinkového prášku
Čokoládové těsto:
200 g tmavé čokolády
150 g másla
220 g krystalového cukru
8 g vanilkového cukru
4 vejce
325 g hladké mouky
55 g kakaa
15 g prášku do pečiva
4 PL mléka
100 ml smetany ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Ako prvé pripravíme tvarohovú plnku. Do misky dáme všetky suroviny a dôkladne premiešame.

  2. Čokoládové cesto: Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu a maslo a necháme schladiť na 40 °C. Do vychladenej čokolády pridáme kryštálový a vanilkový cukor a vymixujeme (cca 4 minúty). Postupne pridávame vajcia, múku, kakao, prášok do pečiva a mlieko. Všetko dôkladne vymiešame.

  3. Do bábovkovej formy (Ø 24 cm) vložíme 2/3 čokoládového cesta a rozotrieme po celej forme vrátane stredu (Nepotierame až do vrchu - cca 5 cm necháme nenatreté.).

  4. Ďalej pridáme tvarohovú plnku.

  5. Do zvyšného čokoládového cesta pridáme smotanu na šľahanie a premiešame. Túto masu dáme navrch bábovky tak, aby bola tvarohová zmes poriadne zakrytá.

  6. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 170 °C cca 70 minút.

Komentáře k receptu Čokoládová bábovka s cheesecake nádivkou