CUKROVÍ LAST MINUTE
18. 12. 2012 Vaření
Máte předvánoční stres? Šéf vám nechce dát volno? A přesto chcete mít upečené cukroví? Tady je pár tipů.
I takové případy se stávají, honička v práci, nemocná kolegyně, za kterou je třeba zaskočit, nemocné dítě, nebo jiný člen rodiny a na pečení prostě nezůstal čas. A za týden jsou Vánoce. Tak pojďme zachránit pár lidiček a ukažme jim, že i na poslední chvíli se dá něco vytvořit.
PERNÍKOVÉ KOULE
200g drcených perníčků, 4 lžíce medu, 100g moučkového cukru, 4 lžíce drcených piškotů, 50g nasekaných rozinek, 50g mletých ořechů, 80g másla, 2 lžíce kakaa.
Všechny suroviny zpracujeme v hustší těsto, ze kterého tvoříme kuličky, obalujeme v rozpuštěné čokoládě a zdobíme cukrovou barevnou rýží.

KOKOSOVÁ ROLÁDA
140g cukru, 140g strouhaného kokosu, 1 bílek, 1 lžíce rumu, 150g jahodového džemu, moučkový cukr na podsypání.
Cukr s kokosem, rumem a bílkem zpracujeme v kokosovou hmotu, kterou rozválíme. Potřeme džemem, zavineme jako roládu a dáme vychladit do druhého dne. Poté krájíme roládu na kolečka.
BURIZONOVÉ HRUDKY
Hrst burizonů, hrst mletých ořechů, lžíce nutelly, špetka skořice. Čokoládová poleva.
Všechny ingredience mimo polevu smícháme dohromady, lžící vykrajujeme hrudky, které máčíme v čokoládové polevě. Jako dekoraci můžeme hrudky posypat stříbrným cukrovým máčkem.
OPILÉ ŠVESTKY V ČOKOLÁDĚ
Vypeckované sušené švestky, loupané spařené mandle, rum, čokoládová poleva.
Švestky namočíme v rumu přes noc, potom do každé dáme mandli a namáčíme v hořké čokoládové polevě.
VIŠŇOVÉ PŘEKVAPENÍ
Sklenice višní v rumu, 300g dětských piškotů,300g moučkového cukru,260g másla, 50g kakaového prášku.
Kompot scedíme. Piškoty nadrtíme, přidáme cukr, máslo a kakao. Do připravené hmoty balíme višně a celé obalujeme v kakau.
Že jste ani nemuseli zapínat troubu a už máte 5 druhů cukroví?? Určitě touto improvizací nikoho neurazíte a možná tu pravou klasiku, jako jsou vanilkové rohlíčky, linecké, nebo pracny donese na ochutnávku nějaká návštěva.
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Odměna pro TOP autory receptů
Všichni se už těšíme ven, na čas strávený s přáteli, třeba u dobrého jídla z grilu. Na Topreceptech jsme moc rádi za každého z vás, kdo své… Číst více
Průvodce přidáváním receptu
Recepty nekopírujte z jiných webů bez souhlasu autora: pokud se nějakým receptem inspirujete, napište jeho zdroj stručně do Poznámky, kde jste… Číst více
Administrátorský panel
Statistiky štítkování a kategorizace Číst více
Jak uchovat a zpracovat brokolici. Bez zmražení dlouho nevydrží
Brokolice je velice oblíbená zdravá zelenina zajímavého tvaru, příbuzná květáku nebo také kapustě. Pěstuje se a prodává v zelené (nebo sytě fialové)… Číst více
Jak založit žitný kvásek. Stačí k tomu jen dvě suroviny
Kvásek většinou zakládáme z žitné celozrnné mouky. Ta obsahuje části obalů zrna, na kterých je největší výskyt spících spor potřebných mikroorganismů… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře (5)