Apetit Festival – svátek všech gurmánů a labužníků míří do Pardubic
22. 5. 2013 Historie a zajímavosti
Dvojitá kuchařská show Zdeňka Pohlreicha, „Kluci v akci“ v podání Ondřeje Slaniny a Filipa Sajlera, degustační menu z cvrčků, sarančat a sušených červů v podání Petra Ocknechta nebo menu připravené dvojnásobným držitelem michelinské hvězdy Romanem Paulusem. To je jen malá ochutnávka toho, co návštěvníkům prvního ročníku Apetit Festivalu nabídne hlavní pódium na dostihovém závodišti v Synthesia parku. Festival se uskuteční ve dnech 29. a 30. června a bude opravdu co ochutnávat i popíjet. Připraven je také nabitý zábavný program.
Dvojitá kuchařská show Zdeňka Pohlreicha, „Kluci v akci“ v podání Ondřeje Slaniny a Filipa Sajlera, degustační menu z cvrčků, sarančat a sušených červů v podání Petra Ocknechta nebo menu připravené dvojnásobným držitelem michelinské hvězdy Romanem Paulusem. To je jen malá ochutnávka toho, co návštěvníkům prvního ročníku Apetit Festivalu nabídne hlavní pódium na dostihovém závodišti v Synthesia parku. Festival se uskuteční ve dnech 29. a 30. června a bude opravdu co ochutnávat i popíjet. Připraven je také nabitý zábavný program.
„Na kuchařské stage se nám podařilo připravit velmi zajímavý program. Kromě Zdeňka Pohlreicha, který už je pravidelným účastníkem sesterského západočeského festivalu v Plzni, uvidí návštěvníci například kuchařskou show Petra Ocknechta, který připravuje pokrmy z hmyzu, představí se také Petr Koukolíček, jehož molekulární kuchyni mohli návštěvníci ochutnat také vloni v Plzni a nově dorazí Veronika Koko Kokešová, známá z pořadu MENUdomu.cz,“ přibližuje program letošního Apetit Festivalu Martin Nauš z pořádající agentury Motor AG, s. r. o.
Hmyz na talíři
Nevšední zážitek z festivalu si budou moci odnést hosté v neděli, kdy Petr Ocknecht bude celý den vařit hmyzí menu s nesoutěžní restaurací Šach Mat – všechny netradiční delikatesy bude možné ochutnat. „Připravovat budu cvrčka na másle s pečivem, saranče podávané s kuskusem a ovocný tvaroh se sušenými červy,“ láká na originální menu Petr Ocknecht, který je mimo jiné spoluautorem kuchařky Kuchyně hmyzem zpestřená.
Soutěží restaurace, pivovary i návštěvníci
Návštěvníci festivalu budou moci vybírat ze soutěžních restaurací tu, která získá titul Východočeská restaurace roku 2013. Ty se budou na festivalu prezentovat degustačním menu o třech chodech. Organizátoři věnovali velkou pozornost výběru pivovarů a minipivovarů, mezi nimiž milovníci tohoto zlatavého moku budou volit Pivovar roku 2013. Na festivale bude nabídka z více než 100 druhů piv a pivních speciálů. „Hlasování jsme se rozhodli podpořit cenami pro hlasující v hodnotě 16 tisíc korun. Výherci cen budou losováni každý den festivalu a to 29. června ve 20.00 hodin a 30. června v 17.00 hodin na hlavním pódiu festivalu,“ pokračuje organizátor akce Martin Nauš.
Na stojáka i vsedě
Program festivalu zpestří vystoupení komiků z projektu „Na Stojáka“. Na pódiu se objeví například Miloš Knor, Richard Nedvěd a trapnomagie, Daniel Čech či Karel Hynek. Hudební program obstará Vladimír Mišík a ČDG nebo kapela Blue Effect.
„Chceme také dopřát pohodlí návštěvníkům, takže zajistíme velké množství míst k sezení a pohodlné degustaci pokrmů, a to nejen na hlavní ploše, ale i v dalších částech areálu festivalu. Kromě restaurací a pivovarů bude možné zajít na koktejl, na kávu a něco sladkého, nakoupit regionální potraviny na farmářském trhu a ochutnat nabídku kvalitních vinařství,“ uzavírá nabídku Martin Nauš a dodává, že na festivalu dojde i k vyhlášení vítězů všech kategorií Regionální potravina a MLS Pardubického kraje.
„Východočeský Apetit Festival 2013 získal nejvyšší možnou záštitu Statutárního města Pardubice a záštitu radního Pardubického kraje Václava Kroutila, což je nám velkou ctí a zároveň nás to samozřejmě zavazuje“ doplnil Martin Nauš.
Partnerem akce je společnost HyperMedia,a.s.
PROGRAM FESTIVALU
Cooking stage
Sobota 29. 6. 2013
11:00 - 12:00 Libor Tláskal – Panorama - Rychnov nad Kněžnou
12:00 - 13:00 Zdeněk Pohlreich
13:00 - 14:00 Jan Vnuk – Populár – Hradec Králové
14:00 - 15:00 Václav Šulc – Whirlpool cooking show
15:00 - 16:00 Petr Stádník – Makro cooking show
16:00 - 17:00 Zdeněk Pohlreich
17:00 - 18:00 Lukáš Kollman – Bonté – Pardubice
18:00 - 19:00 Petr Koukolíček, molekulární gastronomie
19:00 - 20:00 Jiří Středa – Grund Resort – Mladé Buky
20:00 - 21:00 Oldies disco
Neděle 30. 6. 2013
11:00 - 12:00 Jakub Tabak – Aquarium – Hradec Králové
12:00 - 13:00 Roman Paulus – dvojnásobný držitel michelinské hvězdy
13:00 - 14:00 Kenwood s Filipem Sajlerem (Kluci v akci)
14:00 - 15:00 Petr Ocknecht – entomofagie (hmyz na talíři)
15:00 - 16:00 KoKo - MENUDOMU.cz
16:00 - 17:00 Ondřej Slanina (Kluci v akci)
17:00 - 18:00 Vyhlášení vítězů Východočeská restaurace roku 2013 a Pivovar roku 2013
- ceny předá primátorka Pardubic MUDr. Štěpánka Fraňková
Hudební a zábavní podium
Sobota 29. 6. 2013
10:00 - 12:00 Černá Hora radio live
12:00 - 13:00 vyhlášení vítězů Regionální potravina a MLS Pardubického kraje
13:15 - 13:45 Komici s. r. o. Miloš Knor
14:00 - 15:15 Blue Effect
15:30 - 16:00 Komici s. r. o. Miloš Knor
16:15 - 17:30 Pavel Houfek band
17:45 - 19:00 Orange
19:15 - 21:00 Černá Hora radio live
Neděle 30. 6. 2013
10:00 - 11:15 Černá Hora radio live
11:15 - 12:30 Katka Šarközi a Roman Pluhař
12:30 - 13:00 Na Stojáka
13:15 - 14:30 Mrakoplaš
14:45 - 15:15 Na Stojáka
15:30 - 16:45 Vladimír Mišík a ČDG
16:45 - 18:00 Černá Hora radio live
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Bohové ze starých řeckých bájí byli permanentně v „rauši“. Jedli kouzelnou ambrózii a popíjeli víno a nektar
Anglický šachovnicový dort Battenberg: Působivou sladkou mozaiku s meruňkovým džemem snadno zvládnete upéct i doma
„Na povrchu klouzavý a uvnitř kyprý a vláčný….“ Jak vypadá knedlík a jak nok? Film Pelíšky nabídl před 25 lety jasnou odpověď
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Perník s kokosem, ořechy a mandlemi
Přidáno před 10 hodinami
Maková náplň nastavená
Přidáno před 17 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 20 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 22 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
„Když nemáte kečup, dejte tam hořčici“ aneb Jak se proměňovala česká gastronomie během třiceti let existence TV Nova
APRÍL! Máme v rukávu pár triků, jak někoho nachytat. Na závěr přinášíme vtipný kvíz
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Komentáře
28. 5. 2013 15:48