Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dvojitá kuchařská show Zdeňka Pohlreicha, „Kluci v akci“ v podání Ondřeje Slaniny a Filipa Sajlera, degustační menu z cvrčků, sarančat a sušených červů v podání Petra Ocknechta nebo menu připravené dvojnásobným držitelem michelinské hvězdy Romanem Paulusem. To je jen malá ochutnávka toho, co návštěvníkům prvního ročníku Apetit Festivalu nabídne hlavní pódium na dostihovém závodišti v Synthesia parku. Festival se uskuteční ve dnech 29. a 30. června a bude opravdu co ochutnávat i popíjet. Připraven je také nabitý zábavný program.

Dvojitá kuchařská show Zdeňka Pohlreicha, „Kluci v akci“ v podání Ondřeje Slaniny a Filipa Sajlera, degustační menu z cvrčků, sarančat a sušených červů v podání Petra Ocknechta nebo menu připravené dvojnásobným držitelem michelinské hvězdy Romanem Paulusem. To je jen malá ochutnávka toho, co návštěvníkům prvního ročníku Apetit Festivalu nabídne hlavní pódium na dostihovém závodišti v Synthesia parku. Festival se uskuteční ve dnech 29. a 30. června a bude opravdu co ochutnávat i popíjet. Připraven je také nabitý zábavný program.

„Na kuchařské stage se nám podařilo připravit velmi zajímavý program. Kromě Zdeňka Pohlreicha, který už je pravidelným účastníkem sesterského západočeského festivalu v Plzni, uvidí návštěvníci například kuchařskou show Petra Ocknechta, který připravuje pokrmy z hmyzu, představí se také Petr Koukolíček, jehož molekulární kuchyni mohli návštěvníci ochutnat také vloni v Plzni a nově dorazí Veronika Koko Kokešová, známá z pořadu MENUdomu.cz,“ přibližuje program letošního Apetit Festivalu Martin Nauš z pořádající agentury Motor AG, s. r. o.

Hmyz na talíři

Nevšední zážitek z festivalu si budou moci odnést hosté v neděli, kdy Petr Ocknecht bude celý den vařit hmyzí menu s nesoutěžní restaurací Šach Mat – všechny netradiční delikatesy bude možné ochutnat. „Připravovat budu cvrčka na másle s pečivem, saranče podávané s kuskusem a ovocný tvaroh se sušenými červy,“ láká na originální menu Petr Ocknecht, který je mimo jiné spoluautorem kuchařky Kuchyně hmyzem zpestřená.

Soutěží restaurace, pivovary i návštěvníci

Návštěvníci festivalu budou moci vybírat ze soutěžních restaurací tu, která získá titul Východočeská restaurace roku 2013. Ty se budou na festivalu prezentovat degustačním menu o třech chodech. Organizátoři věnovali velkou pozornost výběru pivovarů a minipivovarů, mezi nimiž milovníci tohoto zlatavého moku budou volit Pivovar roku 2013. Na festivale bude nabídka z více než 100 druhů piv a pivních speciálů. „Hlasování jsme se rozhodli podpořit cenami pro hlasující v hodnotě 16 tisíc korun. Výherci cen budou losováni každý den festivalu a to 29. června ve 20.00 hodin a 30. června v 17.00 hodin na hlavním pódiu festivalu,“ pokračuje organizátor akce Martin Nauš.

Na stojáka i vsedě

Program festivalu zpestří vystoupení komiků z projektu „Na Stojáka“. Na pódiu se objeví například Miloš Knor, Richard Nedvěd a trapnomagie, Daniel Čech či Karel Hynek. Hudební program obstará Vladimír Mišík a ČDG nebo kapela Blue Effect.

„Chceme také dopřát pohodlí návštěvníkům, takže zajistíme velké množství míst k sezení a pohodlné degustaci pokrmů, a to nejen na hlavní ploše, ale i v dalších částech areálu festivalu. Kromě restaurací a pivovarů bude možné zajít na koktejl, na kávu a něco sladkého, nakoupit regionální potraviny na farmářském trhu a ochutnat nabídku kvalitních vinařství,“ uzavírá nabídku Martin Nauš a dodává, že na festivalu dojde i k vyhlášení vítězů všech kategorií Regionální potravina a MLS Pardubického kraje.

„Východočeský Apetit Festival 2013 získal nejvyšší možnou záštitu Statutárního města Pardubice a záštitu radního Pardubického kraje Václava Kroutila, což je nám velkou ctí a zároveň nás to samozřejmě zavazuje“ doplnil Martin Nauš.

Partnerem akce je společnost HyperMedia,a.s. 

PROGRAM FESTIVALU

Cooking stage

Sobota 29. 6. 2013

11:00 - 12:00       Libor Tláskal – Panorama - Rychnov nad Kněžnou

12:00 - 13:00       Zdeněk Pohlreich

13:00 - 14:00       Jan Vnuk – Populár – Hradec Králové

14:00 - 15:00       Václav Šulc – Whirlpool cooking show

15:00 - 16:00       Petr Stádník – Makro cooking show

16:00 - 17:00       Zdeněk Pohlreich

17:00 - 18:00       Lukáš Kollman – Bonté – Pardubice

18:00 - 19:00       Petr Koukolíček, molekulární gastronomie

19:00 - 20:00       Jiří Středa – Grund Resort – Mladé Buky

20:00 - 21:00       Oldies disco

 

Neděle 30. 6. 2013

11:00 - 12:00       Jakub Tabak – Aquarium – Hradec Králové

12:00 - 13:00       Roman Paulus – dvojnásobný držitel michelinské hvězdy

13:00 - 14:00       Kenwood s Filipem Sajlerem (Kluci v akci)

14:00 - 15:00       Petr Ocknecht – entomofagie (hmyz na talíři)

15:00 - 16:00       KoKo - MENUDOMU.cz

16:00 - 17:00       Ondřej Slanina (Kluci v akci)

17:00 - 18:00       Vyhlášení vítězů Východočeská restaurace roku 2013 a Pivovar roku 2013

  • ceny předá primátorka Pardubic MUDr. Štěpánka Fraňková

 

Hudební a zábavní podium

Sobota 29. 6. 2013

10:00 - 12:00       Černá Hora radio live

12:00 - 13:00       vyhlášení vítězů Regionální potravina a MLS Pardubického kraje

13:15 - 13:45       Komici s. r. o. Miloš Knor

14:00 - 15:15       Blue Effect

15:30 - 16:00       Komici s. r. o. Miloš Knor

16:15 - 17:30       Pavel Houfek band

17:45 - 19:00       Orange

19:15 - 21:00       Černá Hora radio live

 

Neděle 30. 6. 2013

10:00 - 11:15       Černá Hora radio live

11:15 - 12:30       Katka Šarközi a Roman Pluhař

12:30 - 13:00       Na Stojáka

13:15 - 14:30       Mrakoplaš

14:45 - 15:15       Na Stojáka

15:30 - 16:45       Vladimír Mišík a ČDG

16:45 - 18:00       Černá Hora radio live

 

Komentáře

la

28. 5. 2013 15:48

:-K :-D :-8 :-))

Přidat komentář

Přidat komentář


Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům