Placky z tmavé čokolády s mořskou solí
14. 11. 2013 Vaření
Snídaně je nejdůležitější jídlo dne. Mnozí z nás ji však mnohdy vynechávají: na vině však nemusí vždy být náš hektický životní styl, ale možná i to, co jíme. Když si k snídani připravíte naši pochoutku, čokoládové placky se špetkou mořské soli, zaručujeme vám, že si ještě rádi přivstanete.
Snídaně je nejdůležitější jídlo dne. Mnozí z nás ji však mnohdy vynechávají: na vině však nemusí vždy být náš hektický životní styl, ale možná i to, co jíme. Když si k snídani připravíte naši pochoutku, čokoládové placky se špetkou mořské soli, zaručujeme vám, že si ještě rádi přivstanete.
Na přípravu placiček budete potřebovat:
- 3 ½ šálku polohrubé mouky
- 1 ¼ čajové lžičky jedlé sody
- 1 ¼ čajové lžičky prášku do pečiva
- 2 čajové lžičky soli
- 1 ¼ šálku rozpuštěného másla
- 1 ½ šálku hnědého cukru
- 1 šálek krystalového cukru
- 2 vejce
- 1 čajovou lžičku vanilkového extraktu
- 2 šálky lupínků z kvalitní tmavé čokolády
- 2 polévkové lžíce hrubozrnné mořské soli
V míse pomocí elektrického nebo ručního mixéru umixujte změklé máslo s cukrem do nadýchaného, lehkého krému. Vmixujte vejce a vanilkový extrakt. V druhé misce smíchejte suché přísady, a to mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva a normální sůl (nikoli mořskou). Suché ingredience pomalu přisypávejte k máslu s cukrem, vejci a vanilkovým extraktem a vypracujte jemné těsto. Do něj pak vmíchejte kousky tmavé čokolády.
Plech si vyložte pečícím papírem. Polévkovou lžící nabírejte těsto, klaďte ho na papír v dostatečné vzdálenosti (přibližně 5 cm) a vytvářejte placičky. Povrch těsta posypte hrubou mořskou solí. Placičky pečte přibližně 16-18 minut při teplotě 180°C. To, že jsou hotové, poznáte podle jejich křupavých okrajů.
Sladko-slanou chuť placiček si jistě zamilujete. Placičky jsou skvělé s mlékem, nebo kakaem. Výborně se hodí také ke zmrzlině nebo jogurtu.
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
O plechové formičky na cukroví musíme pečovat, aby nám sloužily dlouho a bez problémů. Poradíme, jak se o ně starat
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 2 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 12 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 15 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 18 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Velký rozinkový manuál: Cukrář Josef Maršálek radí, kolik jich přidat do mazance a kdy přesně vmíchat rozinky do těsta
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře
16. 11. 2013 19:02
15. 11. 2013 08:41
14. 11. 2013 23:22