Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pestrá nabídka dobrého jídla a pití, ochutnávky, košty, degustační menu, kulinářské show a různé gastronomické lahůdky potěší všechny labužníky ve dnech 24. – 26. dubna 2015 na Výstavišti Černá louka v Ostravě.

Jedná se o třetí ročník gastronomické přehlídky Karneval chutí Ostrava 2015, která se i tentokrát zaměří na širokou veřejnost. Několikrát denně bude probíhat kuchařská show s ochutnávkou specialit z projektu Czech specials a Jak šmakuje Moravskoslezsko.

Akce bude rozdělena do 3 sekcí. V první sekci nahlédneme do kuchyní vyhlášených restaurací, které jsou členy Asociace hotelů a restaurací ČR, ve kterých budou špičkoví kuchaři připravovat degustační menu. Své chuťové buňky můžete potěšit v další sekci, ve které budou připravovat speciality restaurace z celého Moravskoslezského kraje.

Prostor ke své prezentaci opět dostanou nejen výrobci, distributoři a prodejci jídla a pití, ale také hotely, restaurace, vinařství, pivovary, destilerie a další. Lákat budou i lahůdky na stáncích výrobců a prodejců - sýry, vína, pamlsky, káva, čaje, koření, pekařské, cukrářské, mléčné a řeznické výrobky. Ochutnat budete moci nejrůznější drinky a nápoje. Chybět rozhodně nebude prezentace baristů, barmanů, sommeliérů a degustace vín.

Pro návštěvníky bude i tentokrát připravena kuchařská show, bohatý doprovodný program a spousty chuťových zážitků a kulinářských zajímavostí.

Krátká procházka Karnevalem chutí Ostrava 2015:

Prezentace projektů CZECH SPECIALS a JAK ŠMAKUJE MORAVSKOSLEZSKO proběhne v restauraci AHR ČR, kde po celou dobu konání Karnevalu budou přední hotely a restaurace Moravskoslezského kraje připravovat a nabízet návštěvníkům 3chodové menu z nabídky výše uvedených projektů. V dalších restauracích budou nabízeny speciality dané restaurace nebo hotelu. Jedno jídlo z nabídky musí být vybráno z projektů CZECH SPECIALS a JAK ŠMAKUJE MORAVSKOSLEZSKO. Jídla budou prodávána v degustačních porcích s kompletním restauračním servisem.

Součástí Karneval chutí je rovněž prezentace odborných škol Moravskoslezského kraje. Zde mohou návštěvníci shlédnout prostřené stoly s tématikou „Významné akce v Moravskoslezském kraji v roce 2015“, včetně návrhu menu sestaveného ze specialit české, moravskoslezské nebo slezské kuchyně včetně nápojů.

Každá zúčastněna škola bude zajišťovat provoz restaurace, kavárny, cukrárny nebo jiného gastronomického zařízení s komerčním provozem. Možnost spolupráce se zúčastněnými dodavatelskými firmami. Zúčastněné školy na Karnevalu chutí budou hodnoceny návštěvníky formou anketních lístků.

Svůj prostor na Karnevalu chutí budou mít rovněž vinaři z Moravy včetně vinoték formou ochutnávek, prodeje a řízených degustací.

Karnevalu chutí Ostrava 2015 se rovněž zúčastní výrobci a prodejci lahůdek, sýrů, uzenin, pečiva, cukrářských výrobků a dalších specialit.

Lákadlem pro návštěvníky bude v letošním roce kulinářská show s ochutnávkou, probíhající po celou dobu konání Karnevalu chutí Ostrava 2015. V kulinářské show vystoupí nejlepší kuchaři zúčastněných hotelů a restaurací Moravskoslezského kraje. K připravovaným specialitám jednotlivých zařízení bude prováděna nabídka vín s ochutnávkou.

Neméně zajímavá bude prezentace odborných škol v oborech barman a sommeliér po celou dobu konání Karnevalu.

Cílem Karnevalu chutí Ostrava 2015 je propagace tradiční české a moravské kuchyně, efektivní podpora projektu Ochutnejte Českou republiku – CZECH SPECIALS a JAK ŠMAKUJE MORAVSKOSLEZSKO, ale rovněž moderní gastronomie, úroveň služeb restauračních zařízení a zároveň zajímavá propagace pro všechny zúčastněné vystavovatele, hoteliéry a provozovatele restaurací.

Věříme, že Karneval chutí Ostrava 2015 uspokojí i ty nejnáročnější návštěvníky.

Generálním partnerem letošního ročníku výstavy Karneval chutí Ostrava 2015 je LAMART. Spoluorganizátorem akce je Asociace hotelů a restaurací ČR a její Moravskoslezská sekce, záštitu nad touto akcí převzal Moravskoslezský kraj a předseda Krajské hospodářské komory MSK. Partnerem akce je CzechTourism, Czech specials, Kofola a.s., Víno Hruška s.r.o., Plzeňský Prazdroj a.s, MAKRO Cash & Carry ČR, Bidvest Czech Republic, SAHM Gastro, Davinus s.r.o., MONTYCON gastro, s.r.o., FAGOR ELEKTRO s.r.o.

Další informace týkající se výstavy:

Otevírací doba:

pátek: 10:00 - 18:00 hod.

sobota: 10:00 - 18:00 hod.

neděle: 10:00 - 16:00 hod.

Vstupné:

Dospělí: 50,- Kč

Důchodci, studenti, děti, ZTP: 30,- Kč

Hromadný vstup pro ZŠ (minimálně 20 osob): 20,- Kč

Platí VIP karta 2015

 

Změna programu vyhrazena

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více