Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Přehnali jste to s opalováním? 6 potravin, které zaženou horkost

Po dlouhé zimě se všichni snažíme nachytat co nejvíce slunečních paprsků do zásoby. Opalování pro mnohé představuje relaxaci, odpočinek, zkrátka příjemné lenošení. Sluneční záření obsahuje důležitý vitamín D, který nám pomáhá udržet pozitivní energii, ale s jeho „chytáním“ bychom to neměli přehánět. Pokud však špatně odhadneme faktor krému, spálíme se i tak. Nemáte-li možnost ihned zakoupit krém po opalování, stačí zapátrat ve spíži. Mnohdy postačí, co dům dá.

Brambory

Nejlépe studené nakrájejte na plátky a přiložte na nejvíce postižená místa. Škrob obsažený v bramborách má uklidňující účinek na pokožku.                           

Zelený čaj

Obsahuje katechin, který pomáhá chránit před slunečním zářením a tišit bolest při spálení sluncem. Pravidelnou konzumací čaje bude vaše pokožka připravená lépe na slunce. Když už se spálíte, přikládejte na postižená místa vatové tamponky namočené ve studeném zeleném čaji.

Jahody

Pokud je zrovna jejich sezóna – rozmačkejte je a přiložte na popáleniny. Obsahují tanin, který zmírňuje popálení pokožky.

Okurky

Utiší bolest a zchladí popálenou pokožku. Jsou vhodné nejen při popáleninách, ale i při péči o pokožku, mnoho kosmetických přípravků obsahuje výtažek z okurky.

Aloe

Je léčivá v mnoha směrech a při popáleninách to platí také. Je vynikajícím prostředkem pro utišení bolesti. Před aplikací je dobré nejdřív vyzkoušet aplikovat trochu šťávy z aloe na kousek kůži, abyste zjistili, jestli na ni nejste alergičtí - reakce pokožky je většinou známá během pár minut.

Ovesná kaše

Poslouží vám, pokud ji přidáte do vlažné koupele. Můžete také ovesnou kaši nanést na gázu nebo bavlněnou plenku a přiložit na postižené místo.

Komentáře

Přidat komentář

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více