Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dali byste si rozpečený ochucený sýr? A co takhle pečený camembert? Toto jídlo je momentálně hitem na sociálních sítích. Vyzkoušeli jsme, jak se dělá a jak chutná. Je to takhle snadné.

Jak na rozpečený sýr

Rozpečený ochucený sýr může posloužit jako rychlé pohoštění, když se objeví nečekaná návštěva, při různých oslavách, ale také jen tak, když nás bude honit mlsná. Pečený camembert se stal hitem na sociálních sítích. Vyzkoušeli jsme, jak se dělá a jak chutná.

Co je camembert

Camembert je měkký sýr s krémovou konzistenci a na povrchu ušlechtilou bílou plísní. Vyrábí se ze zrajícího kravského mléka a je oblíbený pro svou lahodnou máslovou chuť. Není jisté, kde se přesně vzal, ale hovoří se o konci 18. století a oblasti na severu Francie zvané Camembert (v Normandii).

Camembert je výborný jen tak neupravený, vynikající je i grilovaný, nakládaný a zapékaný. V poslední době se objevuje jako hit na sociálních sítích jako vynikající pečený camembert s medem, chilli a bylinkami. My využíváme tymián, ale hodí se všechny provensálské bylinky. Tedy třeba i saturejka, rozmarýn a oregano. Pečený camembert je velmi snadný na přípravu a po upečení chutná naprosto úžasně. 

Snadné

Jak zvládnout vaření, když nemáte čas nebo nejste zrovna zběhlí v kuchařském umění? I snadné recepty mohou být výborné; platí totiž, že v jednoduchosti je krása. Vezměte si třeba červenou čočku; nemá…

Jak připravit pečený camembert

Na přípravu potřebujete: 1 camembert, 1 hrst cherry rajčat, 1 paličku česneku, 1 lžíci medu, chilli dle chuti, 1 snítku tymiánu a vlašské ořechy.

Jak na to? Vlašské ořechy nasekejte nahrubo. Pomocí nože vytvořte v sýru hlubší mřížku. Sýr dejte do zapékací misky, pokapejte medem, posypejte nasekanými vlašskými ořechy, zasypte vločkami chilli a přidejte bylinky. Misku dejte do pekáčku.

Spolu se sýrem můžete zapéct i rajčata a podélně rozpůlenou paličku česneku. Obojí dejte do pekáčku. Vše zakápněte olivovým olejem a přidejte bylinky. Pečte v troubě na 180 °C asi čtvrt hodiny.

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více