Pečený camembert: Hit sociálních sítí voní tymiánem, pikantní šmrnc mu dá chilli a jeho jemná chuť se na jazyku jen rozplývá
1. 4. 2024 Vaření
Dali byste si rozpečený ochucený sýr? A co takhle pečený camembert? Toto jídlo je momentálně hitem na sociálních sítích. Vyzkoušeli jsme, jak se dělá a jak chutná. Je to takhle snadné.
Jak na rozpečený sýr
Rozpečený ochucený sýr může posloužit jako rychlé pohoštění, když se objeví nečekaná návštěva, při různých oslavách, ale také jen tak, když nás bude honit mlsná. Pečený camembert se stal hitem na sociálních sítích. Vyzkoušeli jsme, jak se dělá a jak chutná.
Mohlo by vás zajímat
Co je camembert
Camembert je měkký sýr s krémovou konzistenci a na povrchu ušlechtilou bílou plísní. Vyrábí se ze zrajícího kravského mléka a je oblíbený pro svou lahodnou máslovou chuť. Není jisté, kde se přesně vzal, ale hovoří se o konci 18. století a oblasti na severu Francie zvané Camembert (v Normandii).
Camembert je výborný jen tak neupravený, vynikající je i grilovaný, nakládaný a zapékaný. V poslední době se objevuje jako hit na sociálních sítích jako vynikající pečený camembert s medem, chilli a bylinkami. My využíváme tymián, ale hodí se všechny provensálské bylinky. Tedy třeba i saturejka, rozmarýn a oregano. Pečený camembert je velmi snadný na přípravu a po upečení chutná naprosto úžasně.
Jak zvládnout vaření, když nemáte čas nebo nejste zrovna zběhlí v kuchařském umění? I snadné recepty mohou být výborné; platí totiž, že v jednoduchosti je krása. Vezměte si třeba červenou čočku; nemá…
Jak připravit pečený camembert
Na přípravu potřebujete: 1 camembert, 1 hrst cherry rajčat, 1 paličku česneku, 1 lžíci medu, chilli dle chuti, 1 snítku tymiánu a vlašské ořechy.
Jak na to? Vlašské ořechy nasekejte nahrubo. Pomocí nože vytvořte v sýru hlubší mřížku. Sýr dejte do zapékací misky, pokapejte medem, posypejte nasekanými vlašskými ořechy, zasypte vločkami chilli a přidejte bylinky. Misku dejte do pekáčku.
Spolu se sýrem můžete zapéct i rajčata a podélně rozpůlenou paličku česneku. Obojí dejte do pekáčku. Vše zakápněte olivovým olejem a přidejte bylinky. Pečte v troubě na 180 °C asi čtvrt hodiny.
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Vlašské ořechy místo lékárničky: Jejich konzumace napomáhá chránit srdce i mozek a ještě zlepšuje náladu
Rychlé pohoštění na poslední chvíli: Nečekanou návštěvu oslní plněné bulky
Pečený česnek: Skvělá delikatesa je výtečná k bagetám, do pomazánek i polévek
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 11 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 13 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 15 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 16 hodinami
Snídaňový toust
Přidáno před 19 hodinami
Kynuté věnečky s mandlemi a skořicí
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Byliny v kuchyni: Proč se tymiánu přezdívá penicilin chudých?
Pět variant chřestu: Krémová polévka pro labužníky, dokřupava osmažený v těstíčku a luxusní chuť má jako náplň v palačince
Král sýrů vládne Česku od první světové. Hermelín je naše odpověď na francouzský camembert