Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Alkohol škodí pleti, ale nevadí! Známe zaručené rady, jak si užít drink s přáteli a zůstat krásná
Zdroj: Elevate, Unsplash.com

Léto je v plném proudu a k prázdninovým radovánkám neodmyslitelně patří i vychlazené pivo nebo barevný letní drink. Na sluníčku ale to pití jde tak nějak... lépe od ruky. Druhý den pak trpíme nejen my, ale i naše pleť. Když to s alkoholem přeženete, pleť je další dny vrásčitá, pokožka suchá a potýkáme se i s kruhy pod očima. Naštěstí existují rychlé triky, jak pokožce dát první pomoc, díky které na vás kocovinu nikdo nepozná.

1. Voda je základ

Dehydratace je hlavním důvodem, proč je druhý den naše pokožka drsná, vysušená a někdy i bolestivá. Dostatek čisté vody tělo hydratuje a odplaví zbývající alkohol z těla. Výsledkem pak bude nejen pružnější pokožka, ale třeba i menší bolest hlavy. Čistou vodu proto pijte hlavně v dopoledních hodinách, v odpoledních hodinách si můžete dát vodu lehce ochucenou čerstvými jahodami, citronem, mátou nebo pomerančem – vitamíny z ovoce vyživí pokožku a eliminují škody napáchané alkoholem.

2. Jemný peeling vás zachrání

Právě během kocoviny je nejlepší čas na peeling – odstraníte tak suché a odumřelé buňky, které by později mohly ucpat póry a vyvolat tak nepříjemné akné. Masáž vám navíc rozproudí krev a vaše pokožka bude pružnější a pevnější. Pokud máte jemnou pleť, můžete zkusit enzymatický peeling, který odumřelou kůži neodírá, ale něžně "vyžírá", takže ho jen nanesete a po uplynutí doby působení setřete nebo smyjete vodou. Je tedy vhodný pro citlivější tváře.

3. Zázrak jménem kozí mléko

Mějte pro případ nouze v zásobě výrobky z kozího mléka, které dokážou dokonale zklidnit podrážděnou pokožku. Kozí mléko je totiž plné minerálů a vitamínů, zpomaluje proces stárnutí, podporuje obnovu buněk a udržuje pružnost a vlhkost pokožky.

4. Minilázně pro obličej

Dopřejte si při kocovině desetiminutovou teplou lázeň nebo saunu. Teplá voda a pára podpoří proudění krve a tím i přenos kyslíku do celého těla. Teplá koupel vám tak uleví od bolestí hlavy a svalů. Navíc dojde k otevření pórů, které by se mohly zanítit. Naopak na černé kruhy a otoky pod očima si dopřejte ledový obklad.

5. Draslík!

Den po oslavách zapomeňte na kávu, která dehydratuje a mohla by tak zhoršit bolesti hlavy. Naopak zdravou cestou doplňte draslík – ten naleznete v banánech, pomerančovém džusu, bramborách či sušených švestkách. Z banánu si navíc můžete vyrobit výživnou pleťovou masku.  

 

Komentáře

Přidat komentář

Související obsah

Demi sec

Demi sec je jemný polosuchý sekt se středně plnou květinovou vůní, obsahuje 33-50 g zbytkového cukru na 1 l. Může být také doux, který obsahuje 50 g… Číst více

Sekt

Sekt

Sekt neboli šumivé víno je označení oblíbeného alkoholického nápoje. Vyrábí se primárním nebo sekundárním kvašením vína nebo moštu, skladuje se v… Číst více

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více