Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí konopné mléko

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Susa Susa

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 969 kJ /
1 188 kcal
Bílkoviny43,75 g
Tuky87,50 g
Vláknina62,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 50 mg
Sůl0,13 g
Sacharidy25,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Konopná semínka několikrát propláchneme a necháme je v misce s vodou namočené nejlépe přes noc. Druhý den vodu slijeme, opět několikrát propláchneme a semínka vhodíme do mixéru. Krok 2: Poté přilijeme čistou vodu. Množství vody záleží na tom, jak moc chceme mít mléko husté. Já mám raději hustější mléko a na uvedené množství semínek jsem použila 3-4 hrnky vody. Krok 3: Mixérem pak semínka s vodou mixujeme tak dlouho, dokud nám mléko úplně nezhoustne. Pomocí gázy nebo jemného sítka pak mléko přecedíme a konopné slupky vyhodíme. Krok 4: Mléko můžeme pak dle libosti dochutit například skořicí, medem nebo ho rozmixovat s banánem. Uchováváme v lednici.

Zveřejněno 31. 3. 2016

Poznámka autorky Susa

Blog o zdravém vaření jedné potrhlé blogerky :-)

cookingwithsusa.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí konopné mléko

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vrPV

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí konopné mléko

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vrPV

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Zajima me proc se tomu říká konopne mleko,kdyz se tam leje pouze voda? Dekuji

mám jedno balenie konopných semienok, nevedel som čo s nimi, teraz vyskúšam, len na okraj , má to aj nejaký zdravotný prospech ? alebo len ako zdravá výživa?

Dušan: Konopné mléko obsahuje vápník, omega 3 a 6 mastné kyseliny, hořčík, železo a spoustu dalších cenných látek. Více o konopném mléku si můžete přečíst zde http://www.drweil.com/drw/u/QAA400584/High-on-Hemp...

Susa: Ďakujem

Susa: já to tak ale beru, jasně, dala jste základ, ale v receptu vlastně vyzmizíkujete všechno, nebylo by lepší napsat něco o variantách? Prostě základní recept a následné varianty, Podle mne by to vypadalo líp.

spagetka: Dobrý den, nic v receptu nevylučuji! Základem jsou opravdu jen konopná semínka, voda a gáza. Ostatní suroviny jsou pouze na dochucení a záleží na každém, zda je použije nebo ne.

spagetka: to jsi asi špatně pochopila, tohle je báječný recept na základní konopné mléko (jako je mandlové mléko, rýžové, sojové...) ty alternativy v surovinách jsou možnosti ochucení na výběr. Líbí se mi to, konopné semínko používám často, ale jen drcené

takže stačí 250 g neloupaných konopných semínek, čistá voda, gáza, zbytek považuješ za zbytečné
Nezlob se, k čemu teda recept? Napiš základ a obměny, takhle to je směšné, své obměny a doplňky ihned vylučuješ. Není to škoda?

Tématické fráze:
čaj z konopí recept, konopné semínko neloupané recepty, konopný čaj recept, konopná kuchařka, recept na čaj z konopí, konopí v mléce, k čemu jsou dobré konopná semínka, konopi s mlékem, konopná semínka neloupaná recept, konopné recepty, konopné mkéko recept, mléko z konopných semínek, čaj z konopí recepty, mléko z konopného semínka, konopná semínka neloupaná recepty, konopná semínka recepty, recept na konopný čaj, recepty z konopného semínka, konopné semínko neloupané recept, sítka na mléko

Suroviny:
semínka konopná, voda, gáza, skořice, med, kakao, banán, vanilka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu