Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 672 kJ / 2 790 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,78 g |
Tuky | 135,79 g |
Vláknina | 8,26 g |
Cholesterol | 642 mg |
Sodík | 109 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 349,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Máslo utřeme do pěny s cukrem a postupně vmícháme další suroviny. Těsto protlačíme strojkem nebo stříkáme na plech kratší kousky. Zprudka upečeme. Zchladlé potřeme džemem a slepíme vždy dva kousky k sobě. Konce namáčíme v čokoládové polevě.
Zveřejněno 13. 1. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Linecké třené pro Veroniku Hroznou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oLPY
Moje poznámka
Linecké třené pro Veroniku Hroznou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oLPY
Nejnovější recepty
Kynuté knedlíky podle Těhotnýho kuchaře
Přidáno před 1 hodinou
Cuketový perník
Přidáno před 4 hodinami
Zeleninové válečky pečené v troubě
Přidáno před 16 hodinami
Mladé zelí s klobásou à la bigos
Přidáno před 16 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky s jogurtovým přelivem
Přidáno před 16 hodinami
Grilovaná cuketa s masovým válečkem a párkem
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nepečený tvarohový dort s ovocem
janzam před 59 minutami
Srbské rizoto z mletého masa
Fitulka před 2 hodinami
Čočková polévka s uzeninou
Fitulka před 2 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Anvei před 11 hodinami
Cuketa Bezděk
ivka 125 před 15 hodinami
Borůvkový máslový koláč
martiline před 15 hodinami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Barča před 16 hodinami
Americké lívance se skořicovým sirupem
kucharicek14 před 17 hodinami
Španělská polévka
Kajkajak před 19 hodinami
Jablečno-tvarohový cheesecake na plech
Terkat před 19 hodinami
Suroviny:
máslo,
mouka hladká,
vejce,
cukr moučkový,
pudink vanilkový,
prášek do pečiva,
džem,
poleva čokoládová
Komentáře (10)
Co si však rozhodně myslím je to, že zrovna rybízová zavařenina se v obchodě moc kvalitní koupit nedá. Občas si vyrobím skleničku podle receptu starých cukrářů: rybízová šťáva se smíchá s cukrem a po troškách se nechá rychle za stálého míchání projít varem a chvilku se povaří. Jednotlivé várky se lijí postupně do skleničky. Výsledek má krásnou červenou barvu a intenzívní rybízovou chuť. Já však používám rybízovou zavařeninu spíše do omáček s červeným vínem než na cukroví.