

Třené buchty
Suroviny 33 ks
- 500 g polohrubé mouky
- 125 g Hery nebo másla
- 4 žloutky
- 50 g cukru moučka
- 250 ml mléka
- 1/2 kostky kvasnic (21 g)
- 1 cukr vanilka
- špetka soli
- trochu citronové kůry
- 100 g másla na potření hotových syrových buchet
Postup přípravy receptu
Rozmícháme tuk s cukrem a postupně po jednom přidáváme žloutky a třeme, až hmota zbělá.
Do mísy prosejeme mouku, osolíme a přidáme citronovou kůru.
Do mouky uděláme důlek, do něj rozdrobíme kvasnice, zalijeme vlahým mlékem a posypeme cukrem.
Když droždí vzejde, začneme přimíchávat mouku společně se žloutkovým tukem. Vymícháme hladké těsto, které necháme asi půl hodiny v teple vykynout.
Pak tvoříme buchty, které plníme libovolnou náplní.
Při vkládání do pekáče hojně promazáváme ze všech stran rozpuštěným máslem a klademe 1/2 cm od sebe.
Hotové necháme asi 20 min znovu kynout, pak pečeme v mírně předehřáté troubě na 150 °C asi 20 min dorůžova.
Poznámka od kuchařky
S těstem se velmi dobře pracuje a je žluťoučké i z kupovaných vajec.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Třené buchty
-
Nejlepší
-
Jedno slovo-luxus!Lepší buchty jsem nejedla,jsou úžasné.
-
-
Já dávám na 250ml mléka asi 400g mouky, víc určitě ne a buchty jsou jako peříčko.
-
Driv jsem buchty pripravovala takto, protoze to delala moje maminka. Pak jsem si to zjednodusila, ze do vlazneho mleka rozmicam cukr, zloutky a tuk, to prileju spolecne s kvaskem do mouky a zadelam. Na chuti a kvalite to neni vubec znat. Kynute testo je vlacne, kdyz se prida trochu oleje a vlhke, kdyz se nastrouha varena brambora.
-
dnes jsem upekla a jako náplň jsem použila tvarohovou z receptu
http://www.toprecepty.cz/recept/38310-tvarohove-rezy-velmi-stavnate/
neskutečná delikatesa..jinou nápln už dělat nebudu,o těstu ani nemluvě.. -
Izabelos:
Chyba není v receptu! A že těch žloutků je tam požehnaně..., inu jako ve "třeném"
Já dávám na kilo mouky 2 žl. a ta moje frfle, že je to jak z cukrárny...
"150 °C asi 20 min do růžova"
Hmmm, vyzkouším. Peču 175°C asi 20 min do růžova -
izabelos: chyba není v receptu,ten je skvělý..
-
Upekla jsem je přesně podle receptu a jsou tvrdé jak šutr. Poslala jsem recept kamarádce, upekla je taky a i ona je má dost tuhé
-
Fakt Mńamka....
Povedený recept. Tyhle buchty zmizely kosmickou rychlostí.
. Dělala jsem z dvojté dávky. Na 1 plech klasika buchty, na druhý jako táč. Obojí prostě super.
-
VerkaZabka: Jsem ráda, že chutná!
-
Mám tento váš recept už od léta a jsem přímo NADŠENÁ!!!!!
Dcera totiž žádné jiné buchty neji, jen ty Vaše, ale bez náplně!!!
Dělám je téměř každý měsíc a když jdeme ke tchýni, tak polovinu naplním povidly a tu druhou jen tak (pro dceru - nemá ráda žádné náplně)a během 30min je plech prázdný!!!
MOC vám děkuji, že jste se s tímto receptem podělila!!!
-
Dnes jsem vyzkoušela váš recept a musím chválit
.Jsou super
-
Jsem ráda, že vám chutnalo a taky děkuji za přidané fotky!
-
Z tohoto výborného těsta jsem udělala koláče. Uvnitř tvaroh, nahoru mák a drobenka...a další kombinace.Musím jen chválit, bezkonkurenční lahodné, lehké, nadýchané...prostě úžasné.Již nikdy jinak
.