Třené buchty

Hella Kuchařka: Hella

Doba přípravy: 1 hod 33 ks Moučníky , Kynuté 34 názorů

Suroviny

500 g polohrubé mouky
125 g Hery nebo másla
4 žloutky
50 g cukru moučka
250 ml mléka
1/2 kostky kvasnic (21 g)
1 cukr vanilka
špetka soli
trochu citronové kůry
100 g másla na potření hotových syrových buchet
Recept si zatím oblíbilo 45 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rozmícháme tuk s cukrem a postupně po jednom přidáváme žloutky a třeme, až hmota zbělá.

  2. Do mísy prosejeme mouku, osolíme a přidáme citronovou kůru.

  3. Do mouky uděláme důlek, do něj rozdrobíme kvasnice, zalijeme vlahým mlékem a posypeme cukrem.

  4. Když droždí vzejde, začneme přimíchávat mouku společně se žloutkovým tukem. Vymícháme hladké těsto, které necháme asi půl hodiny v teple vykynout.

  5. Pak tvoříme buchty, které plníme libovolnou náplní.

  6. Při vkládání do pekáče hojně promazáváme ze všech stran rozpuštěným máslem a klademe 1/2 cm od sebe.

  7. Hotové necháme asi 20 min znovu kynout, pak pečeme v mírně předehřáté troubě na 150 °C asi 20 min dorůžova.

Poznámka

S těstem se velmi dobře pracuje a je žluťoučké i z kupovaných vajec.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 387 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Třené buchty

  • megan35 megan35

    Jedno slovo-luxus!Lepší buchty jsem nejedla,jsou úžasné.<3

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

  • maji maji(neregistrovaný)

    Já dávám na 250ml mléka asi 400g mouky, víc určitě ne a buchty jsou jako peříčko.

    Odpovědět

  • jana dufkova jana dufkova(neregistrovaná)

    Driv jsem buchty pripravovala takto, protoze to delala moje maminka. Pak jsem si to zjednodusila, ze do vlazneho mleka rozmicam cukr, zloutky a tuk, to prileju spolecne s kvaskem do mouky a zadelam. Na chuti a kvalite to neni vubec znat. Kynute testo je vlacne, kdyz se prida trochu oleje a vlhke, kdyz se nastrouha varena brambora.

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    dnes jsem upekla a jako náplň jsem použila tvarohovou z receptu
    http://www.toprecepty.cz/recept/38310-tvarohove-rezy-velmi-stavnate/

    neskutečná delikatesa..jinou nápln už dělat nebudu,o těstu ani nemluvě..:-K:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • casino casino

    Izabelos:
    Chyba není v receptu! A že těch žloutků je tam požehnaně..., inu jako ve "třeném":-))
    Já dávám na kilo mouky 2 žl. a ta moje frfle, že je to jak z cukrárny...

    "150 °C asi 20 min do růžova"
    Hmmm, vyzkouším. Peču 175°C asi 20 min do růžova:-))

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    izabelos: chyba není v receptu,ten je skvělý..;-)

    Odpovědět

  • Izabelos Izabelos(neregistrovaný)

    Upekla jsem je přesně podle receptu a jsou tvrdé jak šutr. Poslala jsem recept kamarádce, upekla je taky a i ona je má dost tuhé :no:

    Odpovědět

  • langoska32 langoska32

    Fakt Mńamka....:-p Povedený recept. Tyhle buchty zmizely kosmickou rychlostí.:-p:-p:-p:-p. Dělala jsem z dvojté dávky. Na 1 plech klasika buchty, na druhý jako táč. Obojí prostě super.:yes:

    Odpovědět

  • Hella Hella(autorka receptu)

    VerkaZabka: Jsem ráda, že chutná! ;-)

    Odpovědět

  • VerkaZabka VerkaZabka

    Mám tento váš recept už od léta a jsem přímo NADŠENÁ!!!!! :yes::yes::yes: Dcera totiž žádné jiné buchty neji, jen ty Vaše, ale bez náplně!!! ;-) Dělám je téměř každý měsíc a když jdeme ke tchýni, tak polovinu naplním povidly a tu druhou jen tak (pro dceru - nemá ráda žádné náplně)a během 30min je plech prázdný!!! :-D MOC vám děkuji, že jste se s tímto receptem podělila!!! :-K

    Odpovědět

  • ilona.pp ilona.pp(neregistrovaný)

    Dnes jsem vyzkoušela váš recept a musím chválit:yes::yes::yes:.Jsou super:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Hella Hella(autorka receptu)

    Jsem ráda, že vám chutnalo a taky děkuji za přidané fotky!

    Odpovědět

  • Dana Dana(neregistrovaná)

    Z tohoto výborného těsta jsem udělala koláče. Uvnitř tvaroh, nahoru mák a drobenka...a další kombinace.Musím jen chválit, bezkonkurenční lahodné, lehké, nadýchané...prostě úžasné.Již nikdy jinak:-).

    Odpovědět

  • marcik marcik

    s radostí přidávám dvacátý bodík:yes: s těstem se dobře pracovalo a ta vůně při pečení:-K!prostě výborné:yes::-p

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: trena buchta s ovocem trena buchta s tvarohem recept na třenou buchtu třené těsto buchta ze žloutků třené moučníky buchta třené kynuté těsto třená buchta z hery třené těsto recept třené těsto na koláč trenabuchta trena buchta s kremem buchty z třeného těsta třená tvarohová buchta kynuté těsto na buchtu buchta z třeného těsta buchta jen ze zloutku třená buchta s tvarohem a ovocem recepty na třenou buchtu

Zapomněl/a jsem heslo