Linecké třené pro Veroniku Hroznou

Dajda Kuchařka: Dajda

Cukroví , Pečené, Plněné 5 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

150 g másla
250 g hladké mouky
1 vejce
100 g moučkového cukru
2 ks vanilkového pudinku (prášek)
prášek do pečiva
pikantní (rybízový) džem
čokoládová poleva
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Máslo utřeme do pěny s cukrem a postupně vmícháme další suroviny. Těsto protlačíme strojkem nebo stříkáme na plech kratší kousky. Zprudka upečeme. Zchladlé potřeme džemem a slepíme vždy dva kousky k sobě. Konce namáčíme v čokoládové polevě.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Linecké třené pro Veroniku Hroznou

  • Dajda Dajda(autorka receptu)

    Veronika.Hrozna: To bude fajn! :-K

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Dajda: Stejně musím všechny zásoby, nakoupené ve Vánočním tentonoc,;-( nějak spotřebovat v rozumném termínu! Takže jistě upeču a přidám fotku. :-D

    Odpovědět

  • Dajda Dajda(autorka receptu)

    Veronika.Hrozna: To si rozhodně nemyslím, jen jsem chtěla přispět svou troškou do mlýna, abys měla z čeho vybírat. Já ani jedno cukroví v poslední době nedělala.

    Co si však rozhodně myslím je to, že zrovna rybízová zavařenina se v obchodě moc kvalitní koupit nedá. Občas si vyrobím skleničku podle receptu starých cukrářů: rybízová šťáva se smíchá s cukrem a po troškách se nechá rychle za stálého míchání projít varem a chvilku se povaří. Jednotlivé várky se lijí postupně do skleničky. Výsledek má krásnou červenou barvu a intenzívní rybízovou chuť. Já však používám rybízovou zavařeninu spíše do omáček s červeným vínem než na cukroví. ;-)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Dajda: No, jo a myslíš, že to je, to správné těsto? Za vyzkoušení nic nedám, uvidíme. Ono totiž v tom těstě z cukrárny nebylo určitě máslo, ale něco jiné a mělo to specifickou chuť, možná tou marmoškou, čím to bylo slepeno. Nějaký trik v tom byl, ale bylo to moc dobré. Minule jsme tady rozebrali Šodó chlebíček a teď jsem si vzpomněla i na ten rohlíček s marmoškou, to byl takový druhý kousek, který jsem měla ráda. Pak Jadran dort a také grilážové, čokoládové trubičky se šlehačkou.<3 Kde seženeu nějaký super rybízový džem, mám doma vyčištěno po Vánocích dočista. Mám jen od Hamé, zásobu volně prodejných jedů a prekurzorů!

    Odpovědět

  • Dajda Dajda(autorka receptu)

    Veronika.Hrozna: Veroniko, teď je na Tobě přidat fotku. :-D

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo