Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 062 kJ / 971 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 165,06 g |
Tuky | 18,10 g |
Vláknina | 2,94 g |
Cholesterol | 385 mg |
Sodík | 1,08 g |
Sůl | 2,61 g |
Sacharidy | 36,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí prsa rozkrojíme každé vodorovně na 2 pláty, lehce jen klouby ruky naklepeme, osolíme z obou stran a potřeme prolisovaným česnekem. Necháme stranou.
Krok 2: Smícháme všechny omáčky a sůl. Do menšího rozehřátého rendlíku dáme olej a přidáme česnek. Když se rozvoní, přidáme med, vývar a všechny omáčky, promícháme a přivedeme k varu. Pak snížíme teplotu.
V hrnečku rozmícháme ve vodě škrob a vlijeme do omáčky, povaříme do potřebné hustoty (případně zředíme dle potřeby) a odstavíme. Krok 3: V misce rozmícháme směs na tempuru (vyplatí se koupit, z domácí směsi to nikdy není ono) s hodně studenou vodou do hustého těstíčka. V hluboké pánvi rozpálíme dostatečné množství oleje na smažení, řízky by měly plavat. Namáčíme připravené maso do těstíčka a pokryté z obou stran ihned vkládáme smažit. Těstíčko se krásně nafoukne a když se zpevní, otočíme a dosmažíme dozlatova i druhou stranu. Krok 4: Vyndáme na papírové utěrky odsát přebytečný tuk. Podáváme nakrájené na proužky přelité omáčkou (Čína) nebo s omáčkou a rýží zvlášť v mističkách (Vietnam).
V hrnečku rozmícháme ve vodě škrob a vlijeme do omáčky, povaříme do potřebné hustoty (případně zředíme dle potřeby) a odstavíme. Krok 3: V misce rozmícháme směs na tempuru (vyplatí se koupit, z domácí směsi to nikdy není ono) s hodně studenou vodou do hustého těstíčka. V hluboké pánvi rozpálíme dostatečné množství oleje na smažení, řízky by měly plavat. Namáčíme připravené maso do těstíčka a pokryté z obou stran ihned vkládáme smažit. Těstíčko se krásně nafoukne a když se zpevní, otočíme a dosmažíme dozlatova i druhou stranu. Krok 4: Vyndáme na papírové utěrky odsát přebytečný tuk. Podáváme nakrájené na proužky přelité omáčkou (Čína) nebo s omáčkou a rýží zvlášť v mističkách (Vietnam).
Zveřejněno 29. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Asijské křupavé kuřecí řízky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6Ok7
Moje poznámka
Asijské křupavé kuřecí řízky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6Ok7
Nejnovější recepty
Hrušková marmeláda
Přidáno před 4 hodinami
Králík s houbovou smetanovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Líné koláče
Přidáno před 16 hodinami
Tvarohový koláč s ovocem podle Kristíny Nemčkové
Přidáno 17. 8. 2025 17:11:35
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno 17. 8. 2025 15:31:28
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno 17. 8. 2025 15:22:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bílkový chlebíček
rybarka007 před 16 minutami
Cuketové řezy se zakysanou smetanou
Veronikalll před 35 minutami
Rajská omáčka
Jirka6363 před 48 minutami
Drobenka na koláč
david.kroupa před 1 hodinou
Broskvové čatní
RadkaR před 3 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
demska26 před 3 hodinami
Mleté vepřové maso na Kunovjance
Zdena.t před 4 hodinami
Falešný španělský ptáček
Kattyy před 5 hodinami
Suroviny:
prsa kuřecí,
sůl,
česnek,
voda,
olej,
olej,
česnek,
omáčka hoisin,
sriracha,
med,
vývar,
omáčka sojová sladká,
sůl,
škrob kukuřičný,
voda
Komentáře (9)
Málem jsem rcp "zasklil" jako jeden z dalších nezajímavých...
No ale, kdyby součástí názvu bylo slůvko TEMPURA, tak i mnozí jiní by hned věděli wcg, že