Linecké mandlové
Linecké cukroví asi nechybí na žádném vánočním stole. Asi každá rodina má svůj oblíbený recept, ale klasika našich babiček je těsto 3:2:1. V tomto receptu je část mouky nahrazena jemně mletou mandlovou moukou. Základem skvěle vypracovaného lineckého těsta jsou dobře vychlazené suroviny a rychlé zpracování těsta.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 034 kJ / 3 115 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 41,38 g |
| Tuky | 189,98 g |
| Vláknina | 11,10 g |
| Cholesterol | 723 mg |
| Sodík | 20 mg |
| Sůl | 0,03 g |
| Sacharidy | 304,45 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 4. 12. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Linecké mandlové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qyMp
Moje poznámka
Linecké mandlové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qyMp
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 2 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 17 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 20 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 21 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pusinky z bílků s vlašskými ořechy
katkachromcova2 před 44 minutami
Vynikající pomazánka ze sušených rajčat
KrisZaezemi před 59 minutami
Vánočka III
Marcela.Ma. před 2 hodinami
Kapří hranolky
loing před 12 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 12 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 12 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 12 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 12 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 13 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
mouka mandlová,
máslo,
cukr moučkový,
žloutek,
kůra citronová
Komentáře (9)
Má zkušenost z výroby makronek je, že z jádrovin jsou mandle nejméně aromatické
Zde je v těstě mandlí relativně malé množství
Tedy asi i zde to na chuti patrně nepoznáte a poznat to bude snad na struktuře upečených produktů