Dušená plec s hlávkovým zelím

Vepřové maso Doba přípravy: 1,5 hod 20 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 1,5 hod 20 názorů

Suroviny

750 g vepřové plece
1/2 hlávky bílého zelí
2 červené papriky
1/4 celeru
hrst namočených sušených hub
5 čerstvých žampionů
2 cibule
1 polévkové lžíce sójové omáčky
mletá sladká paprika
kmín
pepř
vývar
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmažíme cibuli, přidáme pokrájené maso, okořeníme, osolíme a necháme pustit šťávu. Poté přidáme namočené sušené houby, trochu podlijeme vývarem nebo vodou a asi 3/4 hodiny dusíme a mírně podléváme. Pak vložíme pokrájenou zeleninu a žampiony a dusíme do měkka. Dochutíme sójovou omáčkou a podle potřeby zahustíme.

Poznámka od kuchařky

Můžeme podávat s knedlíky, rýží, brambory nebo těstovinami.

Komentáře k receptu Dušená plec s hlávkovým zelím

Předchozí 1 2

Tématické fráze: vepřové maso s hlávkovým zelím pečené maso s hlávkovým zelím maso s hlavkovym zelím duseneplecko z e zalim dušené maso se zelím vepřová plec s hlávkovým zelím vepřové s hlávkovým zelí vepřová plec se zelím dušená vepřová plec se zelím co k hlávkovému zelí dušené vepřové se zelím vepřové maso dušené se zelím recepty s hlávkovým zelím dušené maso s hlavkovým zelím mleté maso s hlávkovým zelím vepřové maso shlavkovym zelím veprove maso shlavkovym zeli vepřove s hlavkovym zelim dušené vepřové maso se zelím plec zelí