Nadívaná krůtí prsa

Merylas Kuchařka: Merylas

Doba přípravy: zhruba 70 minut 4 porce Drůbeží maso 11 názorů

Suroviny

1 krůtí prso (měla jsem 550 g)
sůl
mletý pepř
muškátový oříšek
koření na kuře
3 lžíce oleje
160 g mletého masa mix
80 g krůtích jater nebo kuřecích jater
1 vejce
1 lžíce sladké smetany
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Jako první si uděláme nádivku s kterou budeme plnit. Připravíme si mleté maso, přidáme sůl, mletý pepř, malinko nastrouhaného muškátového oříšku, 1 malé vejce, lžíci sladké smetany, promícháme a přidáme drobné kousky jater.

  2. Můžeme si ochutit i jiným kořením podle svých zvyklostí. Znovu promícháme. Pokud si budeme mleté maso připravovat sami, tak játra můžeme taky semlít společně s masem.

  3. Do krůtího prsa uděláme opatrně dlouhým a ostrým nožem kapsu, snažíme se aby byla co jak možno největší, ale nepřeřízneme maso. Kapsu naplníme nádivkou a otvor uzavřeme dlouhou kovovou jehlou, kdo nemá, tak špejlí nebo párátky.

  4. Povrch osolíme, můžeme použít i nějakou směsku koření vhodnou na drůbeží maso, vložíme do pekáčku kde jsme dali trochu oleje, přidáme trošku vody, pekáček přiklopíme nebo přikryjeme alobalem a vložíme do předehřáté trouby.

  5. Zvolna pečeme, ke konci odstraníme víko, maso občas přeléváme výpekem, dáváme pozor, aby se nám maso moc nevysušilo.

  6. Pak maso naporcujeme a podáváme s různě upravenými brambory (já měla šťouchané s velkou kostkou měkkého sýra a petrželkou) na talíř přidáme pod maso trochu výpeku. Po vychladnutí se báječně hodí i na různé studené mísy.

  7. Do nádivky mletého masa, můžeme místo jater dát i něco jiného, jako třeba kostičky salámu nebo slaniny, hrášek, žampiony, mrkev.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 30 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Nadívaná krůtí prsa

  • Jenda1 Jenda1

    Maruško, hezký recept:-p:-p. Játru určitě jen krájet na kousky kvůli mozaice;-). Posílám osmý bodík. :-!:-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    Krásný recept, krůtí maso je bezvadné. Pěkná fotka.:-)):yes:

    Odpovědět

  • Teta Lena Teta Lena

    Vypadá to báječně:yes::-p

    Odpovědět

  • džango džango(neregistrovaný)

    Tak toto bych mohl :yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Vypadá to moc chutně a fotky opravdu hezké:yes:+7.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    :-KBodík už letí!!! Pokud koupíme menší krůtu, vždycky řeším, jak upravit vyřezané sušší masíčko z prsou....díky:yes:

    Odpovědět

  • knedlicek knedlicek

    moc hezké, pěkná volba "dietnější" nádivky, která krůtí maso obohatí na chuti :yes:

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    :-8 krůta nikdy nezklame :yes::-p

    Odpovědět

  • bara.it bara.it

    Tak za tohle ti Merylas bez rozmysleni udeluji bodik. Neco podobneho jsem uz taky delala a bylo to vyborne.:-p Veprove maso doda krutimu masu tu spravnou stavnatost, ktere by samo o sobe nemelo.:-K:yes:

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Merylas:-)krůtí maso máme u nás moc rádi a protože dělám podobnou dobrotu,tak ti posílám první a zaslouženou boďku;-).Máš moc chutné a krásné fotečky:-p:yes:.

    Odpovědět

Tématické fráze: krůtí prsa nadívaná kuřecí prsa krůtí prsa recepty kruti prso jak upravit krůtí prsa nadívané kuřecí prsa krůtí prsa recept kuřecí prsa nadívaná recepty krůtí prsa recepty na krůtí prsa recept krůtí prsa jak krájet krůtí prsa krůtí prso recept krůta recepty recepty z krutiho prsa nadívaná krůtí kapsa jak krájet krutí maso krůtí prso recepty kureci prsa nadivane nadívané krutí maso

Zapomněl/a jsem heslo