Kachní prsa se smetanovou omáčkou s medvědím česnekem

Suroviny 2 porce

2 kachní prsa s kůží
sůl
pepř mletý
50 g medvědího česneku
200-250 ml smetany ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Kachní prsa omyjeme, osušíme a kůži pokrájíme na mřížku. Prsa dostatečně osolíme a opepříme. S pepřem nešetříme, zvolit můžeme i pepř barevný.

  2. Pánev roztopíme a vložíme do ní kachní prsa kůží dolů. Plamen stáhneme na střední teplotu a smažíme dozlatova a křupava. Pak prsa otočíme (nepícháme do nich vidličkou!) a osmažíme je dozlatova i z druhé strany.

  3. Po osmažení prsa ihned zabalíme do alobalu a necháme odpočívat. Z pánve slijeme tuk (ten můžeme ponechat pro další vaření) a do pánve nalijeme smetanu, která pomalým provařením pánev "očistí" a přismažený zlatavý kachní výpek ze dna pánve skvěle smetanu dochutí.

  4. Do smetany přisypeme jemně pokrájený medvědí česnek, dle chuti dosolíme a pomalým varem zredukujeme smetanu do požadované krémové hustoty.

  5. Kachní prsa vyndáme z alobalu, pokrájíme na plátky a položíme na smetanový medvědí česnek.

  6. Podáváme s bramborovou přílohou dle vlastní chuti (vařené, šťouchané...).

Poznámka od kuchařky

Žádná velká práce s výborným výsledkem.

Komentáře k receptu Kachní prsa se smetanovou omáčkou s medvědím česnekem

  • recepty73 recepty73 (autor receptu)

    Marie Svarcova: Eja57: ...díky :-K:-K:-K
    ...jj, záleží na hmotnosti;-), a proto se nesmaží, zprudka a nechává odpočinout ve vlastním teple...

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57 (moderátorka)

    Jiří, :yes:
    Aaale preci jen bych do postupu doplnila aspon orientacni dobu přípravy prsa. Podle foto bych tipla 6 minut kuzickou dolů a podle barvy a hmatu 5 minut po otočení. A šup do peřiny z alobalu.
    Aale každé ňadro je jnak objemne:-K

    Odpovědět

  • Marie Svarcova Marie Svarcova

    :yes::yes::yes: určitě bych si dala, Jednoduše skvělé <3:-K

    Odpovědět