Linecké "Olga"
K vánočním svátkům neodmyslitelně patří voňavé domácí cukroví. Linecké cukroví slepované marmeládou je jedním z těch nejoblíbenějších druhů. Vyzkoušejte ho připravit podle tohoto receptu, s těstem se dobře pracuje a výsledek bude jistě výborný.
Suroviny pro 45 kusů
45kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 076 kJ / 3 842 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 53,56 g |
Tuky | 220,06 g |
Vláknina | 11,25 g |
Cholesterol | 897 mg |
Sodík | 168 mg |
Sůl | 0,69 g |
Sacharidy | 406,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto a necháme ho odpočinout v chladničce asi 1 hodinu, můžeme i přes noc.
Krok 2: Troubu včas vyhřejeme na 140-150 °C. Těsto potom vyválíme a vykrajujeme z něj různé tvary. Do poloviny tvarů vykrojíme dekorativní otvor.
Krok 3: Pečeme na plechu s pečicím papírem na horkovzduch 20-30 minut, řídíme se zkušeností s vlastní troubou.
Krok 4: Vychladlé pečivo slepíme marmeládou a pocukrujeme moučkovým cukrem.
Zveřejněno 19. 12. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Linecké "Olga"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xJEE
Moje poznámka
Linecké "Olga"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xJEE
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Bramborové vafle
Přidáno před 12 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 21 hodinami
Horký zeleninový salát
Přidáno 16. 5. 2025 16:46
Kuřecí prso, pečený květák s parmazánem. Vhodné pro diabetiky
Přidáno 16. 5. 2025 11:01
Pažitkovo-česneková omáčka se zastřeným vejcem
Přidáno 15. 5. 2025 10:13
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Přidáno 15. 5. 2025 08:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bábovka s větrníkovou příchutí
pajuska1511 před 9 minutami
Bůčková tlačenka asi jinak
Vladatlaca před 31 minutami
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Napalsko před 36 minutami
Krkovička pro vítanou návštěvu
Naja2801 před 47 minutami
Jogurtová bábovka s rybízem
Buchta9749 před 1 hodinou
Salát z pekingského zelí II
jarmila8511 před 2 hodinami
Kuřecí steaky Caprese
Marie83 před 2 hodinami
Hovězí nudličky po sečuánsku podle čínského kuchaře
Vašek před 4 hodinami
Szegedinský guláš
MonkaF před 4 hodinami
Kuřecí po chalupářsku
poirotka před 4 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
vejce,
cukr vanilkový,
kypřící prášek,
sůl,
kůra citronová
Komentáře (7)
Vím, že mistři to mají f oku
Ale někteří na to jdou od lesa
Pořídili si cosi podobného tomutok: https://www.kuchynskepotreby.cz/valecek-uh-silikon...
Mám ale lepší
Je to silonový (či snad silikonový) válec dl. 500mm o ø 45mm a k němu přináleží 4 páry různě silných (tlustých) různobarevných (tedy 4 barvy) navlékacích prstenců
Lze tedy načisto vyválet vždy stejnou požadovanou tloušťku těsta, tedy 4 tloušťky
No, práce je sice rychlejší, zato těsto je fšude stejně tlusté, že
Líbí se mi ale, že množství dalších surovin jsou odvozena od kostky másla
Možná ale by stálo za to, pro cukrařinou zatím nepolíbené kuchtíky
Hezké foto