Linecké "Olga"
K vánočním svátkům neodmyslitelně patří voňavé domácí cukroví. Linecké cukroví slepované marmeládou je jedním z těch nejoblíbenějších druhů. Vyzkoušejte ho připravit podle tohoto receptu, s těstem se dobře pracuje a výsledek bude jistě výborný.
Suroviny pro 45 kusů
45kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 076 kJ / 3 842 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 53,56 g |
Tuky | 220,06 g |
Vláknina | 11,25 g |
Cholesterol | 897 mg |
Sodík | 168 mg |
Sůl | 0,69 g |
Sacharidy | 406,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto a necháme ho odpočinout v chladničce asi 1 hodinu, můžeme i přes noc.
Krok 2: Troubu včas vyhřejeme na 140-150 °C. Těsto potom vyválíme a vykrajujeme z něj různé tvary. Do poloviny tvarů vykrojíme dekorativní otvor.
Krok 3: Pečeme na plechu s pečicím papírem na horkovzduch 20-30 minut, řídíme se zkušeností s vlastní troubou.
Krok 4: Vychladlé pečivo slepíme marmeládou a pocukrujeme moučkovým cukrem.
Zveřejněno 19. 12. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Linecké "Olga"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xJEE
Moje poznámka
Linecké "Olga"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xJEE
Nejnovější recepty
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 2 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 3 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 6 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 19 hodinami
Maminčina bažantí stehna
Přidáno 20. 10. 2025 14:05:01
Tvarohový koláč s hruškami
Přidáno 20. 10. 2025 13:24:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Masulka1967 před 5 minutami
Kanellbular - skořicové šneky
FranTisket před 26 minutami
Přírodní kotlet s žampiony
DavidVolvo před 38 minutami
Salámová rychlá pomazánka
DavidVolvo před 38 minutami
Tvarohové muffiny s ovocem
Petra.21 před 1 hodinou
Buřtguláš samotáře Rermora
Dogys před 2 hodinami
Kuřecí čína
Cikitaka před 2 hodinami
Švestková buchta
ctomala před 2 hodinami
Švestková povidla
ctomala před 2 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
vejce,
cukr vanilkový,
kypřící prášek,
sůl,
kůra citronová
Komentáře (8)
Vím, že mistři to mají f oku
Ale někteří na to jdou od lesa
Pořídili si cosi podobného tomutok: https://www.kuchynskepotreby.cz/valecek-uh-silikon...
Mám ale lepší
Je to silonový (či snad silikonový) válec dl. 500mm o ø 45mm a k němu přináleží 4 páry různě silných (tlustých) různobarevných (tedy 4 barvy) navlékacích prstenců
Lze tedy načisto vyválet vždy stejnou požadovanou tloušťku těsta, tedy 4 tloušťky
No, práce je sice rychlejší, zato těsto je fšude stejně tlusté, že
Líbí se mi ale, že množství dalších surovin jsou odvozena od kostky másla
Možná ale by stálo za to, pro cukrařinou zatím nepolíbené kuchtíky
Hezké foto