Suroviny
Porce: 2-3 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 940 kJ / 464 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 46,87 g |
Tuky | 20,89 g |
Vláknina | 4,10 g |
Cholesterol | 60 mg |
Sodík | 570 mg |
Sůl | 1,31 g |
Sacharidy | 20,60 g |
Postup přípravy
Olej, sójovou omáčku, hořčici, kečup a sušený česnek dobře prošleháme. Krok 2: Maso nakrájíme na kousky 4x4 cm.
Brambory i se slupkou uvaříme do poloměkka, vychladíme je a i se slupkou taktéž nakrájíme na kolečka.
Nakrájené maso i brambory dáme do marinády a opatrně je v ní promícháme, abychom nepolámali brambory a necháme je stát aspoň 2 hodiny. Krok 3: Pak na špízy střídavě napichujeme maso, brambor, dokud máme suroviny.
Vložíme je do horkovzdušné fritézy a pečeme na 200 stupňů 2x 7 minut. Po 7 minutách je otočíme.
Pokud máme raději tmavší maso, můžeme nechat déle.
Zveřejněno 20. 5. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborovo-kuřecí špízy z horkovzdušné fritézy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gmDl
Moje poznámka
Bramborovo-kuřecí špízy z horkovzdušné fritézy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gmDl
Nejnovější recepty
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno 14. 10. 2025 14:33:04
Jelení závitky
Přidáno 14. 10. 2025 13:01:02
Pikantní pečená rajčata
Přidáno 14. 10. 2025 12:33:53
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Znojemská omáčka
Komtesina před 7 hodinami
Koláč ze zakysané smetany s tvarohem a povidly
Lucka 12 před 7 hodinami
Srnčí guláš na červeném víně
Sahula před 7 hodinami
Hovězí roštěná na houbách s grilovanými bramborami
Sahula před 8 hodinami
Vepřová játra na zeleném pepři
Sahula před 8 hodinami
Rybičková pomazánka
Kajkajak před 8 hodinami
Zelná pečeně
radekfiala před 9 hodinami
Pečené zelníky se slaninou
radekfiala před 9 hodinami
Kuřecí roláda s játry
Sahula před 9 hodinami
Žampiony plněné vepřovým mozečkem
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 9 hodinami
Suroviny:
brambory,
kuřecí stehenní řízky,
pepř,
olej,
omáčka sojová,
hořčice,
kečup sladký,
česnek sušený
Komentáře (11)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Ale v troubě to půjde určitě taky.
bylo by to stejné? Děkuji. Kája