Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Buchta na pekáč

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

1Marie 1Marie

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Vyšleháme šlehačku do tuha, vyšleháme sníh z bílků se špetkou soli. Krok 2: Žloutky s cukrem a rumem vyšleháme do pěny. Přidáme mouku, smíchanou s práškem do pečiva. Vznikne jakási tuhá drobenka. Do té přidáme sníh, šlehačku a postupně promícháváme. Není nutno drobenku úplně rozmíchat, ani to nejde. Tím vznikne dvoubarevný vnitřek. Krok 3: Vlijeme do pekáče, který je vyložený pečícím papírem, poklademe ovocem a pečeme při 180 stupních asi 35 minut.

Papír na pečení: Co dělat, když se kroutí?

Zveřejněno 1. 5. 2022

Poznámka autorky 1Marie

Buchta je dost suchá, takže je dobré podávat s bílým jogurtem, ideálně s proteinovým.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buchta na pekáč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/opDN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buchta na pekáč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/opDN

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

V rozpisu surovin nejsou napsaná vejce, takže není jasné, kolik je jich potřeba.

Uvažovala jsem o oleji, ale vzhledem k tomu, že šlehačka je dost tučná, tak jsem to zamítla. No budu přemýšlet co s tím. A možná, že mi sem dá ještě někdo nějaký nápad. Ale i Vám děkuji

Nevím, jak moc je buchta suchá, ale třeba by do těsta stačilo přidat trochu oleje. :-K

Suroviny:
šlehačka pařížská, vejce, mouka polohrubá, cukr, cukr vanilkový, prášek do pečiva, sůl, rum, ovoce

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu