Pekáče

Přílohy Doba přípravy: 30 + kynutí 1 názor

Přílohy Doba přípravy: 30 + kynutí 1 názor

Suroviny

0.5 kg mouky
(dávám půl hladké a půl polohrubé, ale je to jedno, z jaké je uděláte)
1 vejce
1/2 kostky droždí
3 lžíce oleje
mléko na kvásek a pokud je třeba, tak na přidání do těsta
1/2 KL soli

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme mouku a přidáme kvásek. Postupně dáme vajíčko, olej a sůl. Když je třeba, tak i mléko nebo vlahou vodu.Těsto by mělo být lehce lepkavé.
    Prohněteme a necháme kynout na teplém místě.

  2. Po vykynutí děláme bochánky a smažíme na oleji z obou stran.

  3. My to máme nejraději k čočce na kyselo nebo fazolím. Můžou se i natřít marmeládou a do středu dát tvaroh a je to na sladko.
    Kdo nechce mít smažené, může je dělat i v troubě.

Poznámka od kuchařky

Je to jednoduché a u nás oblíbené jídlo. Nejlepší jsou ještě teplé.

Komentáře k receptu Pekáče

Tématické fráze: pekace recept smazene pekace recept na pekáče pekáče k čočce recept pekáče recepty do pekace křesné vdolky bochanky k fazolim pekace k fazolim pekace bochánky k čočce pekace k čočky recepty z 1 pekáče jeden pekáč recept recepty pekace vdolky k fazolim vdolky pečené v troubě k cocce recept na vdolky k čočce recept do pekáče pekače recepty