Vyuzená kachní prsa s ananasovou salsou

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

1 porce Drůbeží maso 41 názorů

Suroviny

1 kachní prso
sůl
pepř
Na salsu:
2 polévkové lžíce sladké chilli omáčky
1 polévková lžíce teriyaki omáčky
kousek čerstvého ananasu
1 kávová lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
K uzení potřebujeme:
hlubší hrnec nebo pánev
alobal
pařák nebo grilovací tácek
jemné hobliny, nejlépe z ovocného nebo dubového dřeva
Recept si zatím oblíbilo 23 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kachní prso na kůži nařežeme do mřížky, vetřeme do něj sůl a pepř. Pánev na sucho rozpálíme a položíme na něj prso nejprve kůží dolů, necháme pořádně dohněda opéct, obrátíme a opečeme i z druhé strany již na mírnějším plameni.

  2. Hrnec nebo pánev vysteleme alobalem, na něj dáme hrstičku hoblin a na to pařák nebo vystřižený kus grilovacího tácku. Na pařák položíme maso a vše pevně uzavřeme alobalem. Dáme na sporák, nejprve zahřejeme na vysokou teplotu a pak plamen zmírníme a udíme 15 minut. Během té doby maso otočíme.

  3. Mezitím připravíme salsu. Ananas nakrájíme na co nejmenší kostičky a zázvor nastrouháme. Smícháme s oběma omáčkami a prohřejeme.
    Jako přílohu bych doporučila basmati rýži.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Vyuzená kachní prsa s ananasovou salsou

1 2 3

Tématické fráze: uzená kachna jak udit kachnu kachní prsa veka prsa uzeni kachny kach na tymianu s medem jak udit kachní prsa uzení kachních prsou uzena kachni prsa-recepty bukova drt bukova drt kachni prsa s ananasem jak udit kachní prso udit kachnu pečená kachna na ovocném dřevu jak dlouho udit kachni prso jak dlouho udit kachni prsa recepty na uzení v troubě uzení kachny recept a rady kachna teriyaki

Zapomněl/a jsem heslo