Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 580 kJ / 856 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 34,61 g |
Tuky | 74,67 g |
Vláknina | 1,99 g |
Cholesterol | 188 mg |
Sodík | 2,49 g |
Sůl | 6,20 g |
Sacharidy | 11,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Tvaroh ušleháme s majonézou nebo máslem a vmícháme nastrouhanou nivu. Dochutíme malou troškou kečupu nebo rajčatového protlaku a utřeným či lisovaným česnekem. Potíráme jen tence, nejlépe na plátky černého chleba a přizdobíme zeleninou.
Krok 2: Krajíce jsem posypala natí jarní cibulky a moc se to na tuto pomazánku hodilo. I rajčátka a kousky čerstvé papriky se k pomazánce hodily, byly na chlebu moc dobré. Myslím, že příště dám trochu tě jarní cibulky přímo do pomazánky.
Zveřejněno 12. 4. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tvarohová pomazánka s nivou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M3QG
Moje poznámka
Tvarohová pomazánka s nivou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M3QG
Nejnovější recepty
Třešňová granita
Přidáno před 4 hodinami
Broskvový kompot
Přidáno před 6 hodinami
Cuketové placičky s nivou
Přidáno před 8 hodinami
Starý jižanský recept na nakládané melounové slupky
Přidáno před 23 hodinami
Naložený česnek v sádle
Přidáno před 23 hodinami
Grilovaný kapr
Přidáno 29. 6. 2025 16:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové srdce na smetaně
Sahula před 1 hodinou
Guláš z vepřového srdce a jater
Sahula před 1 hodinou
Křenová krkovička pečená s brambory
Sahula před 1 hodinou
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
Werronika před 1 hodinou
Bábovka (hrníčková, olejová)
Evculina84 před 2 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
loribert před 4 hodinami
Mrkvová bábovka
Misad před 5 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
Alenulle před 6 hodinami
Kakaový krém do řezů
Annanas před 6 hodinami
Tématické fráze:
niva-pomazánka,
tvarohové pomazánky recepty
Suroviny:
majolka,
tvaroh měkký,
sýr niva,
kečup sladký,
česnek
Komentáře (2)
Včera jsem pomazánku dělala dle receptu. Už vzhledově vypadala (po smíchání) jinak než na obrázku. Dodržela jsem přesně gramáž surovin, jen česneku jsem dala méně. Po smíchání získala hodně šedivý, mazlavý vzhled. Ochutnali jsme tedy až dnes (druhý den), chutě se přes noc ,,prolnuly" a nebyla dobrá vůbec. Vše přehlušila sůl z nivy. Bylo to jen přesolené cosi.
Nakonec vše letělo do koše, škoda tvarohu a másla...
Pokud má někdo jinou zkušenost, ať se s ní podělí, za mne tato pomazánka opravdu ne....