Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 425 kJ / 4 404 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 87,43 g |
Tuky | 158,71 g |
Vláknina | 19,14 g |
Cholesterol | 788 mg |
Sodík | 508 mg |
Sůl | 1,78 g |
Sacharidy | 646,87 g |
Postup přípravy
Krok 1: Formu na bábovku vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou.
Krok 2: Celá vejce o pokojové teplotě vyklepneme do mísy, přidáme vanilkový cukr, 1 hrnek cukru krupice a vyšleháme do pěny.
Krok 3: Pomalu zašleháme olej, mléko a oba druhy mouky smíchané s práškem do pečiva.
Krok 4: Z omytého citronu nastrouháme žlutou část kůry a přidáme k těstu. Nakonec přilijeme i vymačkanou šťávu bez pecek.
Krok 5: Naposledy prošleháme všechny ingredience a těsto nalijeme do připravené formy.
Krok 6: Pečeme v předehřáté troubě na 160 °C cca 65 minut (podle trouby).
Zveřejněno 9. 4. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Citronová bábovka babeta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2ol0
Moje poznámka
Citronová bábovka babeta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2ol0
Nejnovější recepty
Kuřecí orzo
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí nudličky se zeleninou a houbami
Přidáno před 23 hodinami
Vepřové nudličky s lesními houbami
Přidáno před 23 hodinami
Flíčky s lesními houbami
Přidáno 3. 9. 2025 21:10:59
Kuskus se sušenými rajčaty
Přidáno 3. 9. 2025 14:12:01
Cuketový sachr
Přidáno 3. 9. 2025 12:00:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
LucieZKoprivnice před 2 hodinami
Povidla pečená v troubě
Zuza1985 před 4 hodinami
Kedlubnová nebo květáková mléčná polévka
Kajkajak před 4 hodinami
Krůtí roštěná
Diviska87 před 4 hodinami
Rajčatový protlak
douver před 5 hodinami
Gnocchi Pomodori
Jan Nemec před 6 hodinami
Mleté maso s kolínky
MichalRaby před 9 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
olej,
prášek do pečiva,
mouka polohrubá,
mouka hladká,
mléko,
citron,
šťáva citronová,
olej,
mouka hrubá
Komentáře (7)