

Cibulová krkovička
Suroviny Podle potřeby
- Plátky krkovičky
- podle počtu stolovníků
- 1 středně velkou cibuli (na každou krkovičku)
- plnotučná hořčice podle potřeby
- sůl
- pepř
- olej
Postup přípravy receptu
Krkovičky mírně naklepeme, osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí. Plátky masa zprudka opečeme na oleji nejdříve stranou, která není potřená hořčicí, pak z druhé strany a odložíme do zapékací mísy.
Na pánvi, kde jsme restovali maso orestujeme na kolečka nakrájenou cibuli, ke které přidáme na 1 kus masa cca 1/2 lžičky hořčice. Necháme mírně zezlátnout a směs přidáme na maso.
Podlejeme cca 1 dcl vody, kterou mírně osolíme, přikryjeme a pečeme ve vyhřáté troubě cca 40 min. Pak odkryjeme a pečeme ještě 20 minut. Podáváme s bramborovou kaší, nebo jakkoliv upravenými bramborami.
Poznámka od kuchařky
Zdroj-FB stránky "Dobrou chuť". Mám dovoleno od autorky vložit recept na Toprecepty. Tímto jí děkuji za vynikající jídlo.
Lze upravit tím samým způsobem i kuřecí, popřípadě krůtí maso, jen je nedáváme do trouby, ale dusíme kratší dobu přikryté na pánvi.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Cibulová krkovička
-
caarrodejka:
Díky, to jsem se s chutí zasmála
. No, já nejsem zrovna přítelem surovin, které musím shánět po celé Orlové, nebo jinde. Kolikrát se mi to i podařilo, ale ve výsledku jsem nijakou zvláštnost necítila a tak jsem si řekla, že i z dostupných surovin lze uvařit dobré jídlo
. Tak doufám, že vám i tentokrát bude chutnat. A děkuji
-
|Když jsem dnes ráno vytáhla maso z mrazáku ,tak jsem šla hledat co uvařím,no rovnou jsem si zajela na Vaše stránky a šla hledat,našla jsem tento recept a říkám si (ta ženská umí uvařit i z howna,to snad není pravda).Mám moc ráda Vaše recepty ,jsou rychlé,ingredience snadno dostupné a vždy máme boule až za ušima!!! Prostě tím chci říct že Vy opravdu z ničeho dokážete vykouzlit neuvěřitelné dobroty ......Už mám uloženo i Fofr pizza z chleba...no super nápad na véču.
-
Valis: díky,to mne moc těší
-
Tak tohle je velká paráda.Jednoduché a vyloženě vynikající
Dovoluji si přidat fotku
-
Taky to zkusím, musí to být mňamka.
-
Vypadá to úžasně, určitě vyzkouším
-
bara.it:
I mi se to stávalo, než se mi datum podařilo odstranit úplně. Děkuji
-
Jani - vyzkousela jsem a ani tentokrat me tvuj recept nezklamal. Fakt dobrutka
Takze bodik
17
a s dovolenim i fotka.
Toho datumu si nevsimej, mela jsem nejak divne nastaveny fotak
-
Krásné, jednoduché, nepřeplácané
Slintám a posílám bodíka -
savlinka a Jana Remková: určitě máte pravdu, že maso od vyzkoušeného řezníka a nebo půl prasete vcelku je lepší než market. Je to jen moje pohodlnost, že už to mám pěkně naporcované.
-
Tak takové masíčko taky můžu
-
Dala bych si z fleku Jani
-
rihana: Docela bych souhlasila, ale nevím, no. To, co píšeš jsem taky slyšela a dokonce od někoho z jatek. Jenže, já mám prase ze Stonavy, půl mladého prasátka do 120 kg. Tak nevím. Copak krkovice, ta je ještě ok, i kotletka, ale kýta, to je maras
-
rihana:JÁ JEZDÍM NA JATKA
vždy koupíme půlku prasete a ten známý co tam dělá mě to pěkně naporcuje a vykostí co potřebuju
v marketu bych maso nekupovala..to radši u řezníka
-
krkovičku milujeme