Cibulová krkovička

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: 60 min Podle potřeby Vepřové maso 25 názorů

Suroviny

Plátky krkovičky
podle počtu stolovníků
1 středně velkou cibuli (na každou krkovičku)
plnotučná hořčice podle potřeby
sůl
pepř
olej
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Krkovičky mírně naklepeme, osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí. Plátky masa zprudka opečeme na oleji nejdříve stranou, která není potřená hořčicí, pak z druhé strany a odložíme do zapékací mísy.

  2. Na pánvi, kde jsme restovali maso orestujeme na kolečka nakrájenou cibuli, ke které přidáme na 1 kus masa cca 1/2 lžičky hořčice. Necháme mírně zezlátnout a směs přidáme na maso.

  3. Podlejeme cca 1 dcl vody, kterou mírně osolíme, přikryjeme a pečeme ve vyhřáté troubě cca 40 min. Pak odkryjeme a pečeme ještě 20 minut. Podáváme s bramborovou kaší, nebo jakkoliv upravenými bramborami.

Poznámka

Zdroj-FB stránky "Dobrou chuť". Mám dovoleno od autorky vložit recept na Toprecepty. Tímto jí děkuji za vynikající jídlo.

Lze upravit tím samým způsobem i kuřecí, popřípadě krůtí maso, jen je nedáváme do trouby, ale dusíme kratší dobu přikryté na pánvi.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 654 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cibulová krkovička

  • caarrodejka: :-D:-D:-D Díky, to jsem se s chutí zasmála :-D. No, já nejsem zrovna přítelem surovin, které musím shánět po celé Orlové, nebo jinde. Kolikrát se mi to i podařilo, ale ve výsledku jsem nijakou zvláštnost necítila a tak jsem si řekla, že i z dostupných surovin lze uvařit dobré jídlo:-8. Tak doufám, že vám i tentokrát bude chutnat. A děkuji :-K

    Odpovědět

  • caarrodejka caarrodejka

    |Když jsem dnes ráno vytáhla maso z mrazáku ,tak jsem šla hledat co uvařím,no rovnou jsem si zajela na Vaše stránky a šla hledat,našla jsem tento recept a říkám si (ta ženská umí uvařit i z howna,to snad není pravda).Mám moc ráda Vaše recepty ,jsou rychlé,ingredience snadno dostupné a vždy máme boule až za ušima!!! Prostě tím chci říct že Vy opravdu z ničeho dokážete vykouzlit neuvěřitelné dobroty ......Už mám uloženo i Fofr pizza z chleba...no super nápad na véču.:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Valis: díky,to mne moc těší :-)

    Odpovědět

  • Valis Valis

    <3 Tak tohle je velká paráda.Jednoduché a vyloženě vynikající :yes::yes::yes: Dovoluji si přidat fotku :-)

    Odpovědět

  • Eva Marie Eva Marie

    Taky to zkusím, musí to být mňamka.

    Odpovědět

  • Majka Majka(neregistrovaná)

    Vypadá to úžasně, určitě vyzkouším :yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova(autorka receptu)

    bara.it: :-D I mi se to stávalo, než se mi datum podařilo odstranit úplně. Děkuji:-)

    Odpovědět

  • bara.it bara.it

    Jani - vyzkousela jsem a ani tentokrat me tvuj recept nezklamal. Fakt dobrutka:-p:-p:-p Takze bodik:yes:17:yes: a s dovolenim i fotka.:-K Toho datumu si nevsimej, mela jsem nejak divne nastaveny fotak:-O

    Odpovědět

  • sunny.sofi sunny.sofi

    Krásné, jednoduché, nepřeplácané:yes::yes::yes:
    Slintám a posílám bodíka:-p;-):-p

    Odpovědět

  • rihana rihana

    savlinka a Jana Remková: určitě máte pravdu, že maso od vyzkoušeného řezníka a nebo půl prasete vcelku je lepší než market. Je to jen moje pohodlnost, že už to mám pěkně naporcované.

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    Tak takové masíčko taky můžu:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Dala bych si z fleku Jani:-K;-):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova(autorka receptu)

    rihana: Docela bych souhlasila, ale nevím, no. To, co píšeš jsem taky slyšela a dokonce od někoho z jatek. Jenže, já mám prase ze Stonavy, půl mladého prasátka do 120 kg. Tak nevím. Copak krkovice, ta je ještě ok, i kotletka, ale kýta, to je maras:-(

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    rihana:JÁ JEZDÍM NA JATKA ;-)vždy koupíme půlku prasete a ten známý co tam dělá mě to pěkně naporcuje a vykostí co potřebuju:yes:v marketu bych maso nekupovala..to radši u řezníka;-)

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    :yes::yes: krkovičku milujeme:-p:-p:-p:-K

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: krkovice na cibuli cibulova krkovička steak z krkovice na pánvi krkovička na pánvi krkovička na cibuli recept krkovička na cibuli krkovice s cibuli krkovička s cibulí steak z krkovičky na pánvi krkovice s cibulovou krustou cibulový steak z krkovičky recepty z krkovičky na pánvi top recepty krkovice krkovice recepty krkovička krkovice na grilovaci panvi rychlá krkovička krkovice na cibuly cibulová krkovice cibulovy steak

Zapomněl/a jsem heslo