Pomazánka z pomalu pečeného bůčku
Pomazánky jsou nepostradatelnou součástí každé kuchyně. Připravte tuto pomazánku z pomalu pečeného bůčku s kořením a bílým vínem. Využít můžete pečení v klasické troubě nebo v pomalém hrnci. Uložit ji pak můžete ve sklenicích do lednice.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 20 243 kJ / 4 838 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 151,27 g |
| Tuky | 445,79 g |
| Vláknina | 8,61 g |
| Cholesterol | 595 mg |
| Sodík | 7,01 g |
| Sůl | 17,00 g |
| Sacharidy | 22,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bůček nakrájíme na kostky cca 5x5 cm. Vetřeme sůl a pepř. Dáme do pomalého hrnce nebo pekáčku. Přidáme bobkový list, tymián, nahrubo nakrájenou cibuli a česnek.
Krok 2: Podlijeme vínem, přidáme sádlo a pomalíme v hrnci na Low 8-9 hodin. V pekáčku dáme do trouby a pečeme přikryté na 120 °C cca 6 hodin. Maso musí být úplně měkké.
Krok 3: Když je maso hodně měkké, vytáhneme bobkový list. Maso rozmačkáme vidličkou, nebo mačkadlem na brambory. Ochutnáme a případně dochutíme solí nebo pepřem. Rozdělíme do uzavíratelných čistých sklenic a uložíme v lednici.
Zveřejněno 30. 5. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pomazánka z pomalu pečeného bůčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yQYK
Moje poznámka
Pomazánka z pomalu pečeného bůčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yQYK
Nejnovější recepty
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 5 minutami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 15 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 16 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 18 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 19 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Medovníkové koule
evik_svistik před 17 minutami
Kokosky
veveruska73 před 8 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 9 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 11 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 11 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 11 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 11 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 11 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 12 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 12 hodinami
Suroviny:
bůček bez kosti,
sádlo,
víno bílé,
cibule,
česnek,
bobkový list,
sůl,
tymián,
pepř
Komentáře (2)