Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 403 kJ / 1 052 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,98 g |
Tuky | 73,81 g |
Vláknina | 13,30 g |
Cholesterol | 171 mg |
Sodík | 436 mg |
Sůl | 1,07 g |
Sacharidy | 77,40 g |
Postup přípravy
Časovač nastavíme na 8 minut a teplotu na 160 °C. Krok 6: Poté řízky vytáhneme, zabalíme do alobalu a následně do látkové utěrky, aby zůstaly teplé. Krok 7: Slupek zbavené brambory překrájíme na polovinu, dáme do děrovaného koše HF a zasuneme do přístroje. Krok 8: Časovač nastavíme na 6 minut a teplotu na 200 °C. V polovině brambory v koši opatrně prohodíme a doděláme. Krok 9: Než budou brambory hotové, přichystáme smetanový přeliv. Krok 10: Výpek v kastrolu přivedeme k varu. Přidáme zelený pepř, muškátový květ a smetanu. Silnějším varem odpaříme do hustější konzistence. Krok 11: Na nahřáté talíře položíme steaky, brambory a přelijeme smetanovým přelivem.
Zveřejněno 30. 5. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí steaky s opečenými brambory z horkovzdušné fritézy se smetanovým přelivem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0RYQy
Moje poznámka
Kuřecí steaky s opečenými brambory z horkovzdušné fritézy se smetanovým přelivem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0RYQy
Nejnovější recepty
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 2 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno před 22 hodinami
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Rmdra před 26 sekundami
Likérové bombičky
Albisa před 1 minutou
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 33 minutami
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 45 minutami
Snadný štrúdl
Ivace před 51 minutami
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 56 minutami
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 1 hodinou
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 2 hodinami
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 2 hodinami
Budapešťská pomazánka
Tonja před 2 hodinami
Suroviny:
kuřecí stehenní řízky,
olej,
koření zlaté kuře,
brambory,
voda,
máslo,
koření zlaté kuře,
smetana ke šlehání,
pepř zelený sterilovaný,
květ muškátový
Komentáře (8)