Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slovenská fazolačka

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kruela

Snadný

Doba přípravy 1500 min Doba přípravy: 1440 min Doba tepelné úpravy: 60 min

1500 min (1440 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 5-6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 356 kJ /
1 519 kcal
Bílkoviny79,81 g
Tuky92,16 g
Vláknina10,46 g
Cholesterol 434 mg
Sodík 3,95 g
Sůl9,15 g
Sacharidy88,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Barevné fazole, já mám nejradši ty velké, namočíme na 24 hodin. Krok 2: Vodu vylejeme a v nové vodě asi do poloviny hrnce necháme fazole vařit se solí, celým pepřem, novým kořením a bobkovým listem. Krok 3: Když jsou fazole skoro měkké, přidáme 5 brambor na kostičky. Když je obojí měkké, 2 nožičky klobásy čabajkového typu nakrájíme na kolečka. Přilijeme smetanu na vaření, nebo šlehačku naředěnou mlékem. Krok 4: Zahustíme jíškou: olej rozpálíme, na to na drobno cibuli zpěnit do růžova, hl.mouku osmahneme a lžičku sladké papriky. Krok 5: Polévku necháme přejít varem a hotovo.

Zveřejněno 19. 1. 2013

Poznámka autorky Kruela

Tento recept mi dala před 20 lety kolegyně. Kdokoliv jí za ty roky ochutnal, žádal opakování. Přeji dobrou chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slovenská fazolačka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l6OV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slovenská fazolačka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l6OV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Vařila jsem dnes v pomalém hrnci, a je to opravdu dobré. Akorát jsem do polévky přidala česnek a libeček.

Ano:yes: tak tuhle mi od malinka vařila naše stará mama - babka na slovensku :) mňám

;-)jarda Kadic:

Kruela: Já taky ne a to jsem na Slovensku prožil nějaký čas:-8 Fazolaček jsem jedl spoustu,i nakyselo, ale tuhle si uložím:yes:

Kruela: Taky jsem to nepobrala.:-O

fuuha, ja len tak:o co vám jde? Naprosto vám nerozumím.

fuuha, ja len tak 26. 1. 2013 14:35
:-p:-)24 hodin tu fazulu namacat, ved to uz musi mat penu
12 by este bolo ako tak z vecera do rana v chlade
ja py 16.30 pridem z prace a o 19 hotovo
premzjemyjem fazole a zalijem vriacou vodou, zakryjem na pol hodku, a aj s vodou dam vari k udenemu
niekedy,ked dam zemiaky neskoro, tak sa mi fazolky rozvaria :-O, no nepozornost moja
do termosky zalete vriacou vodou a ate tone echt


sa chcem opytat, naco je tu anti - spam, opakujete s prvacku matiku_ :-))

JezulkaS:Moc děkuji;-)

Uvařeno, snězeno dřív než jsem stihla udělat foto. Tak snad příště budu rychlejší. Posílám + 1 bodík.:-D:-K

danka1965:Moc děkuji ;-).Přesně tak to je.Někdy,když si vzpomenu pozdě, tak je namočím třeba jen na 12, ale pak se samozřejmě vaří déle.Proto je lepší na 24.Jsem moc ráda, že chutnalo :-))

Polévka opravdu vynikající. Fazole jsem namočila na 24 hodin, alespoň se nemusí poté tak dlouho vařit, byly za chvilku

tejaja:Slovenská pro to, že recept měla kolegyně od svého muže, který pocházel ze Slovenska, tak že Slovenská je.

hladoska: tak si ji namočte, na jak dlouho chcete

Slovenská pro to, že recept měla kolegyně od svého muže, který pocházel ze Slovenska, tak že Slovenská.

dala by som si hned:-p:yes:, uz sa dlho chystám na fazulovú, ale s údeným kolenom, po vianociach nám údené nejde, este vzdržím,
len neviem, v zivote som fazulu nemocila 24 hodín

Tématické fráze:
slovenská fazolová polévka, fazolačka, barevné fazole velké recepty, slovenská fazulačka, slovenská fazulačka, slovenská falozačka, slovenská fazolová polévka recept, fazolova polevka slovenska, fazolačka s nudlemi, slovenská fazolová polévka s klobásou, slovenská polévka z barevné fazole., barevné fazole velké recept, slovenska fazolova, fazolacka z barevnych fazoli, slovenská fazuľová polievka, mňamozní recepty.cz, slovenska fazolova polivka, fazulacka, nové nejlepší slovenské recepty, slovenska fazulova

Suroviny:
fazole barevné, sůl, pepř celý, koření nové koření, bobkový list, brambory, klobása, smetana na vaření, olej, cibule, mouka hladká, paprika sušená sladká

Přidat fotografie receptu