Ořechovka
Recept ještě nebyl hodnocenOřechovka je likér z nezralých vlašských ořechů, podobně se vyrábí i mandlovice. Ořechovkou léčily naše prababičky a babičky pokažený žaludek po nemírném hodování. Kdo…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 963 kJ / 230 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,50 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 50,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 30,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Ořechovka je likér z nezralých vlašských ořechů, podobně se vyrábí i mandlovice. Ořechovkou léčily naše prababičky a babičky pokažený žaludek po nemírném hodování. Kdo…
Zeleninové polévky josu jednoduché na přípravu a dostatečně také zasytí prázdný žaludek. Dokonalou květákovou si můžete připravit s našim receptem. Voní máslem, libečkem…
Jemné máslové kuřecí mleté řízky s bramborovou kaší přilákají ke stolu děti i dospělé. Ať je obalíte v trojobalu, nebo je připravíte jako karbanátky, v obou případech…
Dýňová polévka neodmyslitelně patří k podzimu a zimě, kdy je této zeleniny dostatek. Využití dýně na polévku je velmi rozšířené a získává si větší a větší oblibu.…
Na másle nebo oleji osmažíme na kousky nakrájenou cibulku, osmažíme do zlatova, přidáme na plátky nakrájený česnek a ješte chvíli smažíme. Přidáme mouku, promícháme a…
Jednoduchý a rychlý recept na netradiční slaný koláč. Skvělá náplň ze sýru, smetany s chutí muškátového květu. Můžeme přidat dle naší chuti i uzeninu, cibuli, nebo…
Sýrová omáčka a špenát, to je nesmrtelná a velmi oblíbená kombinace, kterou si s chutí dopřáváme třeba s gnocchi nebo těstovinami. Na její přípravě není nic složitého a…
K jemnému kuřecímu masu se pórek velice hodí. Výraznější chuti dosáhneme přidáním hořčice, muškátového květu a česneku a nakonec směs zjemníme trochou smetany. Podáváme…
Pamatujete na školní jídelnu a dušenou mrkev s plátkem vysušeného masa? Pomůžeme vám zapomenout a jídlu napravit reputaci. Ochutnejte šťavnaté vepřové maso s kousky…
Připravte si k obědu křupavé květákové placičky pečené v troubě. Odpadá tak dlouhé smažení a placky nebudou nasáklé tukem. Vašim strávníkům se po nich budou dělat jen…
Karlovarský knedlík patří k tradičním přílohám české kuchyně. Bojíte se jejich přípravy? Úplně zbytečně. Není na nich nic složitého, stačí jen překonat počáteční strach…
Rychlý recept na pokrm z jednoho pekáčku zvládne i začátečník. Kombinace slaniny, smetany a česneku a pórku je jednoduše dokonalá, ale pokud byste chtěli pokrm ještě…
Květáková sezona je prakticky celoroční. Jeho užití v kuchyni je pestré a zpravidla jednoduché na přípravu. Takové jsou i tyto květákové karbanátky pečené v troubě. S…
Kaleráb nastrúhame na slzičkovom strúhadle, posolíme a necháme odpočinúť.Vytlačíme vodu, pridáme korenie, kvet, žĺtky, zahustíme múkou a premiešame. Nakoniec zľahka…
Urodila se vám spousta cuket a vy nevíte co z nich připravit? Vyzkoušejte upéct cuketovou nádivku, která poslouží jako výborný sytý oběd. Podávat ji můžete samotnou,…
V menší části vývaru povaříme vločky a prolisujeme je nebo rozmixujeme tyčovým mixérem a přecedíme přes cedník.Drobně nakrájenou (nebo hrubě nastrouhanou) kořenovou…
Květak rozděláme na menší kousky, povaříme ( ne úplně naměkko ) Vymažeme zapékací mísu a nakrájíme do ní předvařený květák. Rozšleháme vejce, do kterých přidáme…
Brambory důkladně omyjeme kartáčkem a nakrájíme na plátky. Zapékací misku vymažeme máslem a vyložíme ji plátky brambor. Prolisovaný česnek, nebo nastrouhaný zázvor, sůl…
Velikonoční nádivka je jeden z tradičních jarních pokrmů. Recepty na ni si uschováváme na památku jako poklad od našich babiček. Nádivka po upečení příjemně voní kořením…
Den předem naložíme řízky do marinády z oleje a koření. Také uvaříme ve slupce dobře omyté brambory.Na dno horkovzdušné fritézy (HF) dáme vodu, máslo, koření a zamícháme…
Jak Magdalena obyčejné a všední vaření pokládala. Pokrájej to vepřové maso na kousky, vlož do kastrolu, osol, přidej kmín a česnek utřený se solí. Nalij tam to pivo a…
Oloupané, předem uvařené (nebo zbylé od oběda) brambory dáme do mísy a nastrouháme na hrubo nebo rozšťoucháme. Přidáme hrubě nastrouhaný sýr dle vlastního výběru a dvě…
Šťavnaté, dobře kořeněné plátky hovězího masa v omáčce připravené z cibulového základu, hořčice a vývaru jsou ideálním jídlem na nedělní oběd. I když příprava trvá…
Květák dáme povařit do osolené vody doměkka, scedíme a necháme dobře okapat. Kdo chce, může ho povařit na páře. Poté v míse rozmačkáme šťouchadlem na brambory nebo…