Ananas ve vlastní šťávě
Vakuovačka se již zabydlela v našich kuchyních. Můžeme s ní výrazně prodloužit trvanlivost potravin. Když zavakuujeme exotický ananas a zahřejeme ho pod bod varu, získáme ovocnou polokonzervu s výraznější chutí, než má zasyrova. A bez přidaného cukru.
Postup přípravy
Krok 1: Ananas pečlivě omyjeme, očistíme, vykrojíme střed a nakrájíme jedlou část na větší kusy.
Krok 2: Zavakuujeme kousky ananasu do fólie a vložíme na 3 minuty do lázně o teplotě 100 °C, poté necháme dalších cca 15-20 minut v lázni o teplotě 80 °C.
Krok 3: Vyjmeme z lázně a okamžitě zchladíme pod tekoucí vodou. Uchováváme v teplotě kolem 3 °C.
Zveřejněno 29. 11. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ananas ve vlastní šťávě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYPZG
Moje poznámka
Ananas ve vlastní šťávě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYPZG
Nejnovější recepty
Rybí polévka s jikrami
Přidáno před 3 hodinami
Bramborové placičky s povidlovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Šťouchané brambory s uzeným lososem
Přidáno před 4 hodinami
Halušky s vinnou klobásou
Přidáno před 4 hodinami
Vánočka s Nutellou
Přidáno před 5 hodinami
Pistáciová vosí hnízda s matchou
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Košíčky Izidor
zvon23 před 1 hodinou
Listový salát s ořechy
Limek před 1 hodinou
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Limek před 1 hodinou
Perníčky, které jsou hned měkké
LuciFerie před 3 hodinami
Marokánky III - cukroví
KikuLina před 3 hodinami
Perníčky Marie
salajkol před 6 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
habis před 6 hodinami
Fazolová polévka
Merylas před 7 hodinami
Vosí hnízda
Janet.P před 7 hodinami
Suroviny:
ananas
Komentáře (4)
Ananasové řezy
Recept ještě nebyl hodnocen 4,9