Ananas ve vlastní šťávě
Vakuovačka se již zabydlela v našich kuchyních. Můžeme s ní výrazně prodloužit trvanlivost potravin. Když zavakuujeme exotický ananas a zahřejeme ho pod bod varu, získáme ovocnou polokonzervu s výraznější chutí, než má zasyrova. A bez přidaného cukru.
Postup přípravy
Krok 1: Ananas pečlivě omyjeme, očistíme, vykrojíme střed a nakrájíme jedlou část na větší kusy.
Krok 2: Zavakuujeme kousky ananasu do fólie a vložíme na 3 minuty do lázně o teplotě 100 °C, poté necháme dalších cca 15-20 minut v lázni o teplotě 80 °C.
Krok 3: Vyjmeme z lázně a okamžitě zchladíme pod tekoucí vodou. Uchováváme v teplotě kolem 3 °C.
Zveřejněno 29. 11. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ananas ve vlastní šťávě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYPZG
Moje poznámka
Ananas ve vlastní šťávě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYPZG
Nejnovější recepty
Rukolový salát s balkánským sýrem a jablkem
Přidáno před 3 hodinami
Salát se smažákem
Přidáno před 4 hodinami
Cizrna s cuketou a rajčaty na cibuli
Přidáno před 5 hodinami
Máslovo-ořechová bábovka
Přidáno před 14 hodinami
Ostrá masová směs s rýží
Přidáno před 20 hodinami
Palačinky s dušenými jablky
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květáková fritáta
Wikki před 19 minutami
Makový závin hrnkový
titi96 před 57 minutami
Palačinky s dušenými jablky
Veros51 před 1 hodinou
Ostrá masová směs s rýží
Veros51 před 1 hodinou
Jednoduché Margot řezy
Misad před 2 hodinami
Kančí na červeném víně
wimra před 3 hodinami
Čokoládová bábovka ze zakysané smetany
Verunkavh před 4 hodinami
Jablkovo-ořechová bábovka
Noumik před 5 hodinami
Flíčky se zelím a uzeným bůčkem
Carlosss40 před 6 hodinami
Vepřová kýta po uhersku
Vosats před 7 hodinami
Suroviny:
ananas
Komentáře (4)
Ananasové řezy
Recept ještě nebyl hodnocen 4,9