Povidlové slepovánky

Suroviny

Těsto:
300 g hladké mouky
120 g moučkového cukru
240 g másla nebo Hery
120 g mletých vlašských ořechů
Náplň:
2 PL moučkového cukru
5 PL švestkových povidel
3 PL rumu
1 vanilkový cukr
strouhaná kůra z 1 citronu
Dohotovení:
tmavá čokoládová poleva
půlky mandlí nebo zdobení

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin vypracujeme těsto a necháme 2 hodiny odpočinout v chladu.
    Vyválíme a vykrojíme tvary. Dáme na plech vyložený papírem a upečeme ve středně vyhřáté troubě.

  2. Náplň: Vše pořádně smícháme.

  3. Polovinu tvarů namočíme do čokoládové polevy a ozdobíme. Slepíme náplní s druhou půlkou tvarů.

Poznámka od kuchařky

PL = polévková lžíce

Zdroj: Helenčino pečení - vánoční kouzlení

Komentáře k receptu Povidlové slepovánky

  • Kvety Kvety

    Píšu na mobilu a koukám, že mně místo smajliku naskakaly otazníky.

    Odpovědět

  • Kvety Kvety

    Nám to bude určitě taky chutnat, milujeme povidla ????. A nerada dělám máslové krémy, tak pro mě ideál

    Odpovědět

  • Irule Irule (autorka receptu)

    Kvety: ne nedává. Nám to moc chutnalo a dělalo se to dobře. Takže můžu jen doporučit.

    Odpovědět

  • Kvety Kvety

    Tak to se mně líbí, to letos zkusím. Jen se ujistim - do těsta se nedává žádné vajíčko?

    Odpovědět

Tématické fráze: slepovánky ořechové slepovánky helencino peceni povidlove slepovanky ořecové slepovánky