Rebarborový džem s ananasem

Hella Kuchařka:

Zavařeniny 18 názorů

Rebarborový džem
520
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Suroviny

1 kg očištěné rebarbory
600 g želírovacího cukru
1 konzervu ananasu (560 g)
hrst hrubě sekaných vlašských ořechů
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou rebarboru nakrájíme na 1 cm dlouhé kousky. Bez vody je v hrnci zvolna zahříváme.

  2. Když pustí šťávu, zesílíme var a za stálého míchání vaříme, dokud za sebou vařečka nezanechává širokou stopu.

  3. Pak přisypeme cukr a nadrobno pokrájený ananas bez šťávy a dál vaříme, až se kapka na studeném talíři neroztéká.

  4. Nakonec vsypeme ořechy a ještě 1 minutu povaříme.

  5. Horké plníme do sklenic, ihned zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme tak alespoň 10 min.

Poznámka

Ořechy není nutno přidávat, i když v džemu změknou a jsou tam velmi dobré.

Tento recept přidávám s laskavým svolením p. Marcely Vrabcové

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rebarborový džem s ananasem

  • ivana ivana(neregistrovaná)

    Něco luxusního!!! Ted jsem jí dovařila :-) Dělala jsem s pomerančem,zítra zkusím s ananasem.:-p

    Odpovědět

  • PETULA PETULA(neregistrovaný)

    Prave jsem dodelala je uzasny!!!!!!;-)

    Odpovědět

  • bystrouska bystrouska

    Džem jsem před chvílí dodělala, je opravdu výborný .:yes: Dovolila jsem si přidat foto a samozřejmě i bod:-K

    Odpovědět

  • Hannach Hannach

    :-p JDU NA TO,ZKUSÍ VÁŠ RECEPT A POTOM PÍSNU JAK TO DOPADLO..:-Dhttp://www.toprecepty.cz

    Odpovědět

  • Hannach Hannach

    :-p DJDU NA TO,ZKUSÍM VÁŠ RECEPT A DÁM VĚDĚT,JAK TO DOPADLO..:-D

    Odpovědět

  • lucik.vi lucik.vi

    lepší marmaládu jsem nejedla!!!:yes:

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Tak já jsem si dneska zrovna přinesla rebarboru od kamarádky, tak ten džem asi vyzkouším.:-)

    Odpovědět

  • jollka jollka

    Také jí zamražuju když jí mám ,ale bohužel též musím od někoho loudit:-//;-(

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Tak to zřejmě do toho půjdu! Rebarboru máme moc rádi, pro tu její osvěžující a výbornou chuť, proto Špagi díky;-)
    A Tejajo, dobrej nápad s těmi kousky do mrazáku, taková jednoduchá věc a vidíš, to mě nenapadlo, tak děkuji za nápad:-)
    Helle letí bodík:yes:
    Já vůbec nemám na zahradě rebarboru, to je teda velká škoda a chyba,:-O musím jí někde sehnat a zasadit, koukala jsem, že v marketech je docela drahá:-?:-!

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    To stojí (jako ostatní tvé podobné recepty) za uložení.+bodík

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    Bibinka, na koláč si môžeš rebarboru výborne zamraziť. Umyješ, narežeš na kúsky a zmrazíš. V zime len vyberieš a máš ako čerstvú.;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Bibinko, zcela 100%-ně!!! Já to využívám hlavně v zimě, pokud se mi nechce nebo nemám zmrazenou rebarboru a ten džem je skvělý :-p:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Myslíte, že by se ten džem dal použít na rebarborový koláč místo čerstvé rebarbory? Bylo by to v zimě super:-!

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Tak této marmeládě musím dát bod, protože rebarboru používám jako nádivku nahoru na buchty a my je máme rádi. Marmeláda s rebarbory a s ananasovou příchutí musí být opravdu dobrá. A hlavně kyselá, takovou já můžu :-)

    Odpovědět

  • Hella Hella(autorka receptu)

    No ta barva je fakt blbá. Proto ten džem používám tam, kde na něj není moc vidět. Např. v palačinkách nebo když prokrojím nějakou buchtu nebo tam, kde na barvě nezáleží. Je zajímavé, když ta rebarbora je částečně červená, že se to na barvě džemu neprojeví. Je ale moc dobrý.

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo