Švestky ve vlastní šťávě

cathleen Kuchařka: cathleen

Zavařeniny 16 názorů

Suroviny

švestky (zralé)
cukr (na 7 dl sklenici asi lžíce)
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Švestky rozpůlíme a stříškovitě je naskládáme do sklenic, přitom nepatrně prosypáváme cukrem.
    Do každé sklínky nalijeme lžíci vody, zavíčkujeme a 40 minut zavaříme.

Poznámka

Vhodné na buchty, koláče i jen tak, na mls.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 67 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Švestky ve vlastní šťávě

  • cathleen cathleen(neregistrovaný)

    Giruska: :-) samozřejmě, že tam bude šťávy málo (není to kompot), ale takhle se švestky zavařují na koláče a buchty a na ně šťávu nepotřebuješ;-)

    Odpovědět

  • Giruska Giruska

    Dotaz - musím se zeptat - nebude tam té šťávy málo, když se dá jen jedna lžička? Jsem zavařovač-začátečník, tak mne, prosím, nekamenujte. :-)

    Odpovědět

  • Giruska Giruska(neregistrovaná)

    Dotaz - musím se zeptat - nebude tam té šťávy málo, když se dá jen jedna lžička? Jsem zavařovač-začátečník, tak mne, prosím, nekamenujte. :-)

    Odpovědět

  • fany fany(neregistrovaný)

    misi:

    misi:pokud máte zavařovací hrnec,dává se vody po rošt,jinak stačí 4 - 5cm v jakémkoli hrnci s poklicí,ale pod sklenice dát hadr (utěrku)aby nepraskly.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    misi: já dělám ovoce jen ve vlastní šťávě - takže - takhle to dělám já: pokud toho mám málo a vejdou se mi sklenice do nějakého hrnce a aby se nedotýkaly, tak dám vody jen tolik, aby to nepřetékalo při perlení vody. Větší množství dám do trouby, na pekáč utěrku, postavím sklenice a zas jen tolik vody, aby to nevytékalo ;-)

    Odpovědět

  • misi misi(neregistrovaný)

    skoda ze ve vsech receptech na zavarovani se pise a varime nikde s euz nedoctu jak hodne musi byt sklenice ponoreny do vody skoda ze se porad zapomina na lidi co zacinaj a neni to jen s varenim u okleteni apod bohuzekl tez jsou navody psany pro zkuseny no nic jdu zjistovat dal ...

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Včera dělala tyto švestky dcera. Loni jsme měli 30 sklenic z vlastních švestek, letos jen 13 z kupovaných.:-// Do každé sklenice dáme 1 lžíci cukru, 1 lžíci studené vody, 1 lžíci rumu, 1 hřebíček a kousek celé skořice. Zavařujeme 20 minut při 80-85 stupních a je to zcela dostačující. Dovoluji si přidat fotky a bodík. +5:-p Jsou bezvadné do koláčů a jakýchkoliv sladkých nákypů, ten nálev v nich zrosolovatí.

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Práve som zavarila,len som pridala trochu viac vody.Niektoré poháre som ešte prekladala hruškami a tam som nasypala trošičku škorice,budú sa používať na koláče:-p:-)

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Příště. (dnes a zejtra) zavařovací čas raději trochu prodloužíme. Asi jsi mne vystašila a bylo vy škoda práce a surovin. Václav

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Přidávám kousek ofocené stránky z "chytré knihy", třeba pro ty, co zavařují poprvé......ovoce zavařené ve vlastní šťávě.

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Já je mám ještě z loňska a je to super na koláče. Nicméně,;-):yes: fajné jsou i zamražené a z těch se zase lépe dělají knedlíky, když nejsou úplně rozmražené. Jo a taky je dělám jen na chycení víček, asi jsem měla štěstí, nic se mi nezkazilo;-)

    Odpovědět

  • Iriska Iriska

    I do knedlíků budou dobré :-!:yes:+

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Tak tento způsob zkusím, hlavně jako zásobu na koláče :-):yes:+ 1.

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Dobrý způsob. Tak taky děláme, ale sterilizujeme jen kradší čas, jen aby se chytli víčka(Opravdu jen chvilku) a nic se nám nekazí./dáváme ale 1 lžíci vody/ +bodík

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Tyhle jsou loňské......nepamatuji si, jak dlouho jsem je sterilovala, a proto jsem nakoukla do "chytré knížky" - tam píší dokonce 45 minut. Nebudu psát 20, když je to v zavařovací kuchařce jinak - škoda pak zkažených sklínek.
    Ale ty si to samo, že dělej, jak máš zvyklé....

    Odpovědět

1 2

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: zavařování švestek zavařování švestek ve vlastní šťávě zavařujeme švestky zavařené švestky zavarene svestky recept recept na zavarovani svestek švestky zavařování zavaření švestek jak zavařit švestky jak dlouho zavařujeme švestky recepty na zavařování švestky švestky zavařené zavařované švestky zavařování švestky zavařování švestek na buchty švestky recepty jak se zavaruji svestky švestky v rumu zavarovani svestek bez cukru recept na zavařené švestky

Zapomněl/a jsem heslo