Zapečený sýrový květák

isindy Kuchařka: isindy

Bezmasá jídla 9 názorů

Suroviny

1 menší květák či 1/2 většího
75 ml smetany 12 %
3 vejce
3 lžíce čerstvé strouhanky
20 dkg strouhaného sýra (měla jsem směs ementál, gouda, čedar)
sůl
čerstvě mletý pepř
hrst čerstvých bylinek dle chuti (pažitka, petrželka, bazalka...)
plátek másla
lžíce oleje
Recept si zatím oblíbilo 47 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozebereme na růžičky a v osolené vodě povaříme 5-7 minut, aby lehce změkl, ale nebyl rozvařený.

  2. Zapékací mísu vytřeme olejem, vložíme okapaný květák a poklademe kousky másla. Zalijeme směsí smetany, vajec, poloviny sýra, soli, pepře, nasekaných bylinek a poloviny strouhanky.

  3. Navrch dáme vrstvu druhé poloviny sýra smíchaného se zbytkem strouhánky a zapečeme dozlatova v troubě předehřáté na 200°C, cca 15-20 minut.

Poznámka

Podáváme s vařeným bramborem, tatarkou.

zdroj: iprima.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 443 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zapečený sýrový květák

Tématické fráze: zapecený kveták zapečený květák recepty květák recepty zapečený květák recept zapečený květák s vejcem zapečený syrový květak květák recept recepty z květáku recept na zapečený květák recepty na kvetak recepty zapečený kvetak nápady iprima cz květak zapečeny kvetakove recepty top recepty květák recepty zapékaný květák zapečený květák top recept recept na květák recepty na zapečený květák zapečený květák s vejci