Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené roličky tortill s bramborovou náplní

Z tortillových placek můžeme připravit skvělé pečené roličky, posypané sezamovými semínky a plněné bramborovou směsí se smaženou a jarní cibulkou. Roličky v ústech krásně křupnou a navíc jsou syté, jako příloha tak postačí pouze zeleninový salát.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 944 kJ /
943 kcal
Bílkoviny12,06 g
Tuky76,37 g
Vláknina9,70 g
Cholesterol 300 mg
Sodík 840 mg
Sůl2,05 g
Sacharidy48,09 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory omyjeme, oloupeme a ve vroucí vodě je uvaříme do měkka. Krok 2: Mezitím co se vaří brambory oloupeme cibuli a nasekáme nadrobno. Na rozpáleném oleji ji osmažíme. Jarní cibulku nadrobno nasekáme. Krok 3: Uvařené brambory dáme do misky, rozšťoucháme šťouchadlem, osolíme, opepříme přidáme smaženou i jarní cibulku a vše promícháme. Zapneme troubu na 180° C. Krok 4: Každou tortillu potřeme pomocí mašlovačky rozpuštěným máslem a poté nakrájíme na čtvrtiny. Získáme tak 8 trojúhelníků, k široké straně trojúhelníků rozdělíme lžící bramborovou směs. Krok 5: Naskládané roličky potřeme pomocí mašlovačky žloutkem rozkvedlaným ve lžíci mléka. Vršek posypeme sezamovými semínky nebo můžeme dle chuti použít drcený kmín. Krok 6: Vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 15 minut. Podáváme se zeleninovým salátem dle chuti. Krok 7: Do bramborové náplně kmínových rolek můžeme dle chuti přidat na kostičky nakrájenou slaninu usmaženou s cibulí.

TIP: Jak připravit zapečené tortilly?

Zveřejněno 8. 8. 2024

Poznámka autorky Marie Svarcova

Recept jsem dostala od kamarádky - se sezamem jsem udělala podle ní a ty s kmínem jsem vylepšila kostičkami farmářské slaniny usmažené s cibulí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRoD5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRoD5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, tortilla, cibule, olej, cibulka jarní, sůl, pepř mletý, máslo, voda, žloutek, mléko, semínka sezamová, slanina farmářská

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu