Bramborový crumble se špenátem
Pod názvem crumble nemusíte hledat pouze sladkou dobrotu. Zkuste tento slaný bramborový koláč pod stejným názvem podle naší autorky. Rychle a jednoduše připravené jídlo určitě osloví příznivce snadné přípravy pokrmů v troubě, nebo remosce.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 740 kJ / 894 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,10 g |
Tuky | 43,73 g |
Vláknina | 15,67 g |
Cholesterol | 128 mg |
Sodík | 648 mg |
Sůl | 1,51 g |
Sacharidy | 103,93 g |
Postup přípravy
Scedíme je a necháme vychladnout. Krok 2: Do mixeru vložíme natrhané rohlíky, nakrájenou cibuli a rozmixujeme. Promícháme s jemně nakrájenou petrželkou, lístky oregana, olivovým olejem a solí. Krok 3: Zapékací misku vymažeme máslem, rozložíme polovinu plátků brambor, osolíme opepříme a posypeme listy špenátu. Opět mírně osolíme a posypeme česnekem. Na špenát položíme zbytek brambor a posypeme připravenou "drobenkou". Krok 4: Zapékáme cca 30 minut dozlatova. V troubě na cca 180 °C, lze i v remosce.
Podáváme jako přílohu nebo jako samostatný pokrm s libovolnou zeleninou.
Zveřejněno 21. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborový crumble se špenátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1w9M3
Moje poznámka
Bramborový crumble se špenátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1w9M3
Nejnovější recepty
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 1 hodinou
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 7 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 19 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 20 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno 16. 6. 2025 08:27
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený chřest
Leren před 34 minutami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 42 minutami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 1 hodinou
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 1 hodinou
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 1 hodinou
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 1 hodinou
Veselý kuřecí plátek
Leren před 1 hodinou
Kuřecí nudličky se žampiony
Leren před 2 hodinami
Majonézové kuřecí nudličky
Leren před 2 hodinami
Suroviny:
brambory,
špenát baby,
cibule,
rohlík,
petrželka hladkolistá,
koření oregáno,
česnek sušený,
máslo,
olej olivový,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (12)
Dotaz: na zemiaky a špenát už netreba olej, maslo? Stačí na spodok maslo a v drobenke čo je olej? Dík.