Crumble s borůvkami

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Moučníky , Ostatní 11 názorů

Suroviny

500 g borůvek
150 g polohrubé mouky
150 g cukru krystal
50 g mandlových lupínků
3 lžíce měkkého másla
špetka soli
máslo na vytření formy
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Borůvky smícháme s polovinou množství cukru a nasypeme do máslem vymazané zapékací misky (můžeme rozdělit na 4 díly a každý zapékat zvlášť).

  2. Změklé máslo promícháme s moukou, zbylým cukrem, mandlemi a solí. Prsty vytvoříme drobenku, kterou v rovnoměrné vrstvě nasypeme na borůvky.
    Pečeme 40 minut v troubě rozehřáté na 170°C.
    Podáváme teplé, se šlehačkou nebo vanilkovou zmrzlinou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 46 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Crumble s borůvkami

  • Pajaska Pajaska

    Já dělávám z rebarbory a tyto ,, koláče" jsou hodně šťavnaté a samé ovoce.Je to chuťově něco jako klasika koláč se žmolenkou,ale bez spodní části - těsta.S borůvkami musí být báječný.:-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Vůbec jsem nevěděla co jsou to Crumble:-O:-8ale receptík by mne lákal;-):yes:+1

    Odpovědět

  • Suvicka Suvicka

    Jeste nikdy jsem nemela tu cest, ale mozna mam predstavu, jak to muze chutnat. Takze posilam 7. bodik a ukladam na vyzkouseni. :yes::-K

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Takový koláč jsem ještě nikdy nejedla, vypadá to zajímavě:-p :yes::yes: +;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Jani, ten švédský koláč jsem už pekla, běhal nějaký čas po internetu - vím, že byl moc dobrý, ale suroviny si už nepamatuju. Tohle je, tuším, dávný anglický recept a vždycky jde o nějaké ovoce, zapečené s drobenkovou krustou. Nic složitého, ale vděčné...:yes:;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Hmm, příjde mi to trošku, jako suchý švédský koláč:-p:yes:

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :yes: mňam, to je krása:-p+:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Crumble znám s rebarborou nebo švestkami. Borůvky jsou dobré ve všem :-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Já jsem tentokrát použila mražené, ale je to pak celkově dost mokré, příště tam asi přimíchám trochu solamylu. Ale z čerstvých je crumble pochopitelně nejlepší (a ne tak mokrý) - prodávají je Vietnamci.
    Díky za body :-K.

    Odpovědět

  • petrzelka petrzelka

    To je fakt jednoduché,ale kde na ty borůvky:-D:yes:

    Odpovědět

  • hanahcotton hanahcotton

    :yes::yes:teda to vypadá moc zajímavě a navíc docela lehké:yes::yes:+1

    Odpovědět

Tématické fráze: crumble crumble recept cramble recept švestkové crumble cramble recept ovocný crumble crembl borůvkové crumble crumble se švestkami kramble švestkový crumble crumble recepty boruvkovy crumble anglický crumble recept crumble recepty s boruvkami něco s borůvkama crumble švestkové mražené ovoce do crumble recept na crumble