Crumble z reveně

opuncie Kuchař: opuncie

Doba přípravy: 1 hodina Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 3 názory

Suroviny

125 g másla (půl kostky)
hrubá mouka - čtvrtlitrový hrnek
cukr krystal - čtvrlitrový hrnek
100 g drcených mandlí (jeden sáček)
500 g reveně
cukr moučka - podle chuti
šlehačka nebo ušlehaný créme fraiche - podle chuti
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Máslo necháme změknout a mezitím si očistíme půl kila reveně a pokrájíme na si centimetrové kousky. Ze změklého másla, mouky, cukru a mandlí zpracujeme v misce drobenku.

  2. Vymažeme koláčovou formu a na dno dáme polovinu drobenky, kterou skutečně jen lehce zmáčkneme. Nepěchujeme! Posypeme revení, kterou jsme prosladili podle chuti a posypeme druhou polovinou drobenky.

  3. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 25 minut nebo dokud drobenka nezezlátne. Pokud se peče příliš rychle, zakryjeme navrchu alufolií.

  4. Vyndáme, necháme trochu zchladnout a nandáváme. Většinou si musíme pomoci lžící, nedrží pohromadě jako koláč. Jíme buď jen tak nebo ozdobíme šlehačkou nebo šlehaným créme fraiche, který mám já osobně raději. Nejchutnější je jíst teplé.

  5. Drobenku můžeme také naplnit do jednoporcových misek (ramekinů, kokkotek nebo muffinů) a pak nahoře přizdobit. Je to moc dobré v horkých letních dnech. Kromě rebarbory mám vyzkoušené s červeným a bílým rybízem a s borůvkami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Crumble z reveně

  • spagetka spagetka

    Terezko - crumble je z angličtiny - drobit se a i ve významu drobenka, drobenkový koláč atd ....,takže koláč z drobenky řečeno jednoduše a hezky česky, jenže tys to poznala ;-):-D:-D

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Babenky, odkiaľ ten názov "crumble" ? Čo to znamená ?:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Tana K Tana K

    Crumble jsem hned vyzkoušela. Ještě je teplý. Do drobenky jsem přidala špetku soli a kromě rebarbory, které jsem neměla požadované množství, jsem pekla i s jablky a malinami ze zahrady. Má oblíbená verze je z ostružin a borůvek, ale i tato variace je vynikající a navíc příjemná obměna mezi našimi tradičními koláči a buchtami. Podávala jsem to s ušlehanou šlehačkou, ale příště určitě zkusím s vanilkovou zmrzlinou.:-) Díky za receptík.:yes:

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: reven recepty crumble recepty z reveně reveň recepty reveň crumble s jablky reveňe crumble recept rebarbora crumble recept na crumble drobenkovy kolac s ostruzinami jam z reveně jablecny crumble cruble recept crumble zdravé crumble recept rybízové crumble rebarbora reveň - recepty reveň recept crumble recepty

Zapomněl/a jsem heslo