Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Crumble z reveně

Netradiční koláč z drobenky, který přímo z formy můžeme vyjídat lžící, doplníme kyselkavou revení. Upečený crumble pak podáváme s našlehanou smetanou nebo, pokud chceme osvěžit, s kopečkem vanilkové zmrzliny.

Hodnocení receptu je 4,4 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

opuncie opuncie

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 25 min

60 min (35 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

hrnek 250 ml

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 514 kJ /
3 469 kcal
Bílkoviny48,38 g
Tuky152,50 g
Vláknina32,50 g
Cholesterol 319 mg
Sodík 29 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy459,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Máslo necháme změknout a mezitím očistíme půl kila reveně a pokrájíme na centimetrové kousky. Krok 2: Ze změklého másla, mouky, cukru a mandlí zpracujeme v misce drobenku. Krok 3: Máslem vymažeme koláčovou formu a na dno dáme polovinu drobenky, kterou skutečně jen lehce zmáčkneme. Nepěchujeme! Posypeme revení, kterou jsme prosladili podle chuti a posypeme druhou polovinou drobenky. Krok 4: Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 25 minut, nebo dokud drobenka nezezlátne. Pokud se peče příliš rychle, zakryjeme shora alobalem. Krok 5: Vyndáme, necháme trochu zchladnout a servírujeme. Většinou si musíme pomoci lžící, nedrží pohromadě jako koláč. Jíme buď jen tak nebo ozdobíme šlehačkou nebo šlehaným créme fraiche, který doporučuji. Nejchutnější je jíst teplé.

TIP: Desatero: Rebarbora - rady a tipy

Zveřejněno 13. 7. 2009

Poznámka autora opuncie

Drobenku můžeme také naplnit do jednoporcových misek (ramekinů, kokkotek nebo muffinů) a pak nahoře přizdobit. Je to moc dobré v horkých letních dnech. Kromě rebarbory mám vyzkoušené s červeným a bílým rybízem a s borůvkami.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Crumble z reveně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nZLl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Crumble z reveně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nZLl

Marie

Komentáře (5)

Neměla jsem mandle, dala jsem rozsekané vlašské ořechy, bylo to výborné. Koláč je vynikající, ale druhý den se hodně promočí a rozpadá.

:-)<3:yes::yes: velmi oblíbené i u nás s rebarborou skvělé :-K

Terezko - crumble je z angličtiny - drobit se a i ve významu drobenka, drobenkový koláč atd ....,takže koláč z drobenky řečeno jednoduše a hezky česky, jenže tys to poznala ;-):-D:-D

Babenky, odkiaľ ten názov "crumble" ? Čo to znamená ?:-D:-D:-D

Crumble jsem hned vyzkoušela. Ještě je teplý. Do drobenky jsem přidala špetku soli a kromě rebarbory, které jsem neměla požadované množství, jsem pekla i s jablky a malinami ze zahrady. Má oblíbená verze je z ostružin a borůvek, ale i tato variace je vynikající a navíc příjemná obměna mezi našimi tradičními koláči a buchtami. Podávala jsem to s ušlehanou šlehačkou, ale příště určitě zkusím s vanilkovou zmrzlinou.:-) Díky za receptík.:yes:

Tématické fráze:
crumble, reven recepty, recepty z reveně, reveň, recepty reveň, crumble s jablky, reveňe, crumble recept, cruble, recept na crumble, zdravé crumble recept rybízové, rebarbora crumble, drobenkovy kolac s ostruzinami, jam z reveně, jablecny crumble, recept crumble, crumble recepty, crumble rebarbora, crumdle, reveň - recepty

Suroviny:
máslo, mouka hrubá, cukr krystal, mandle drcené, reveň, cukr moučkový, máslo, šlehačka

Přidat fotografie receptu