Bramborový crumble se špenátem
Pod názvem crumble nemusíte hledat pouze sladkou dobrotu. Zkuste tento slaný bramborový koláč pod stejným názvem podle naší autorky. Rychle a jednoduše připravené jídlo určitě osloví příznivce snadné přípravy pokrmů v troubě, nebo remosce.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 740 kJ / 894 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,10 g |
Tuky | 43,73 g |
Vláknina | 15,67 g |
Cholesterol | 128 mg |
Sodík | 648 mg |
Sůl | 1,51 g |
Sacharidy | 103,93 g |
Postup přípravy
Scedíme je a necháme vychladnout. Krok 2: Do mixeru vložíme natrhané rohlíky, nakrájenou cibuli a rozmixujeme. Promícháme s jemně nakrájenou petrželkou, lístky oregana, olivovým olejem a solí. Krok 3: Zapékací misku vymažeme máslem, rozložíme polovinu plátků brambor, osolíme opepříme a posypeme listy špenátu. Opět mírně osolíme a posypeme česnekem. Na špenát položíme zbytek brambor a posypeme připravenou "drobenkou". Krok 4: Zapékáme cca 30 minut dozlatova. V troubě na cca 180 °C, lze i v remosce.
Podáváme jako přílohu nebo jako samostatný pokrm s libovolnou zeleninou.
Zveřejněno 21. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborový crumble se špenátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1w9M3
Moje poznámka
Bramborový crumble se špenátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1w9M3
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 7 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 8 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 17 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 3 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 4 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 5 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 5 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 6 hodinami
Kulajda z cukety
Romana20 před 6 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 7 hodinami
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 8 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 9 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 9 hodinami
Suroviny:
brambory,
špenát baby,
cibule,
rohlík,
petrželka hladkolistá,
koření oregáno,
česnek sušený,
máslo,
olej olivový,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (12)
Dotaz: na zemiaky a špenát už netreba olej, maslo? Stačí na spodok maslo a v drobenke čo je olej? Dík.