Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Linecká srdíčka II

Na sváteční vánoční tabuli nikdy nesmí chybět oblíbené linecké. Z lineckého těsta můžete vytvořit krásná srdíčka, spojená rybízovou marmeládou. Toto křehké cukroví se nikdy neomrzí a milují jej snad všichni.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 42 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 12 min bez doby odležení těsta

42 min (30 min příprava + 12 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Na vál dáme mouku, cukr, vanilkový cukr, tyto suroviny promícháme a do středu uděláme důlek. Krok 2: Do důlku dáme oddělené žloutky. Dále k surovinám nastrouháme studené máslo. Z uvedených surovin zpracujeme hladké těsto. Hotové těsto zabalíme do potravinové fólie a dáme alespoň na hodinu do chladničky. Krok 3: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 170 °C. Krok 4: Z odpočinutého těsta vyválíme pláty o síle cca 3 mm a vykrajujeme srdíčka. Polovinu tvarů máme plných a v druhé polovině vykrájíme malým vykrajovátkem střed, aby po slepení byla vidět marmeláda. Krok 5: Vykrájené tvary dáme na připravený plech a pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C. Cukroví je upečené, když nám začne mírně zlátnout. Krok 6: Vychladlé cukroví slepujeme rybízovou marmeládou.

TIP: Kdy promazávat linecké cukroví?

Zveřejněno 22. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Linecká srdíčka II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2vgz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Linecká srdíčka II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2vgz

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, máslo, cukr krupice, cukr vanilkový, žloutek, marmeláda rybízová

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu