Domácí houbové koření

Houby Doba přípravy: 10min + sušenie a krájanie 11 názorů

Houby Doba přípravy: 10min + sušenie a krájanie 11 názorů

Suroviny

lesné huby ( zmes alebo jeden druh, použila som podpňovky - václavky )
I. variant: sušené feferonky
II. variant: mleté čierne korenie

Postup přípravy receptu

  1. Jelikož máme hodně podpňoviek a není je už kam dávat a nestíháme jíst, používám na vaření jen kloboučky a nožičky jsem použila na houbové koření. Houby očistíme, nařízneme a vysušíme. Sušila jsem v pootevřené troubě při teplotě 80°C asi 1 hodinu, ale záleží to na druhu a části hub.

  2. Vysušené houby rozmixujeme. I. varianta: houby mixujeme s vysušenými feferonkami (množství podle chuti, ale doporučuji méně, aby po přidání do jídla nebylo příliš ostré).

  3. II. varianta: houby mixujeme spolu s mletým pepřem (je lepší to spolu premixu kvůli rovnoměrnému rozptýlení koření).

  4. III. varianta: rozmixujeme jen čisté vysušené houby (upřednostňuji, mohu pak použít do libovolného jídla).

  5. Dobře rozmixovaný houbový prášek uložíme do tmavé skleněné láhve se zabroušeným uzávěrem, aby nevyprchalo.

Komentáře k receptu Domácí houbové koření

  • hans2 hans2(neregistrovaný)

    Přidám také svou trošku do mlýna...ještě lepší koření je ze sušených noh bedel, mnoho lidí sbírá jen klobouky a z neznalosti se připravují o něco úžasného! Mleté sušené nohy bedel jsou lepší než Maggi...vyzkoušejte! :yes:

    Odpovědět

  • sedlakantonin sedlakantonin

    dobré na celý rok:yes::-p:-*

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    je to úžasně aromatické:yes::-D dělám si také houbové koření;-)

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Dělávám také, je to výborný receptík;-):-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Terezka, z ostatných nožičky nevyhadzujem, len u válaviek sa mi zdali také žuvačkové (u starších), preto som ich nevyužívala. Ale už ich budem sušiť na prášok.

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Super nápad :yes::yes::-K

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Momentálně svoje houbové koření nemám,ale pepř jsem dával taky,a přidával jsem trochu sušeného pestřce obecného,on je ve větším množství jedovatý,ale tak výborně aromatický.(Scleoderma citrinum):yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    magdalenka: Magduška, ja ich vždy normálne používam, zo všetkých húb, nikdy nevyhadzujem, aj na polievku, praženicu, na čokoľvek, vždy použijem celé huby. ;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    A ja som doteraz nožičky podpňoviek vždy vyhadzovala...nenapadlo ma takto ich využiť. Polepším sa.

    Odpovědět

  • Cocoska Cocoska

  • spagetka spagetka

    Teri dělám stejně a také nejen jako suché, ale i jako tzv.tresť, můžeš taky zkusit, taky výborné. Nechci ti to přidávat do podobných, ale tu je odkaz http://www.toprecepty.cz/recept/7394-houbova-trest/
    Každopádně využití však do poslední houbičky ;-);-):-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: houbové koření recept houbové koření jak vyrobit houbové koření jak udělat houbové koření recept na houbové koření houbové koření z bedel koření z hub jak se dela houbové koreni domací koření recepty koření houbove koreni recepty houbové koření složení houbové koření z václavek koření z hub recept koreni z bedel recept houbove kořeni recept na domaci koreni jak vyrobit houbové koření ze sušených z hub domácí maggi jak si udělat houbové koření