Šlehačkové cukroví IV
Těsto z jemné smetany ke šlehání je snadné na přípravu, skvěle se tvaruje a po upečení zaručuje dokonale křehké sousto. Ideální pro zdobení, plnění marmeládou či čokoládou, nebo jen tak, v závoji cukru.
Postup přípravy
Krok 1: Z mouky, změklého másla a smetany ke šlehání vypracujeme těsto, které necháme 1/2 hodiny v chladu odpočinout.
Krok 2: Z těsta vyválíme plát o síle 3-5 mm, ze kterého vykrajujeme tvary. Klademe na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 170 °C cca 5-8 minut (horkovzduch).
Krok 3: Ještě horké obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Zveřejněno 7. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šlehačkové cukroví IV
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73n4Q
Moje poznámka
Šlehačkové cukroví IV
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73n4Q
Nejnovější recepty
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 5 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 5 hodinami
Jemná buchta s mletým mákem
Přidáno před 5 hodinami
Květákové karí placičky
Přidáno před 18 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 20 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno 3. 5. 2025 06:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí prsa Kung pao s mandlemi
Severynka před 14 minutami
Pizza Valencia
Alena194 před 16 minutami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Tom_Krupa před 20 minutami
Pizza šneci z domácího těsta
Qw13 před 1 hodinou
Cizrnová polévka s mangoldem a zeleninou
Masula před 1 hodinou
Bábovka s povidly
jvsjvrj před 1 hodinou
Jahodový džem
Jolinka před 1 hodinou
Hovězí (kližka) na houbách
mb130 před 1 hodinou
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
UnholyKetty před 2 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Veronika.Hrozna před 2 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
šlehačka 33%,
cukr moučkový,
cukr vanilkový
Komentáře (1)