Čokoládová zmrzlina IV

Moučníky Zmrzlina Doba přípravy: 240 minut příprava 0 názorů

Moučníky Zmrzlina Doba přípravy: 240 minut příprava 0 názorů

Suroviny 10 porcí

300 ml polotučného mléka
300 ml 33% smetany na šlehání
250 ml zahuštěného neslazeného mléka
19 g kukuřičného škrobu - Maizeny
180 g krupicového cukru
60 g hořké čokolády
40 g tmavého kakaa holandského typu
špetka soli
30 g kukuřičného sirupu

Postup přípravy receptu

  1. Z odměřeného mléka malou část odlijeme, později v něm rozmícháme kukuřičný škrob. Do rendlíku se silnějším dnem dáme zbytek mléka, zahuštěné mléko, smetanu, kukuřičný sirup, cukr, špetku soli a za častého míchání zahřejeme. Přidáme mléko s rozmíchaným kukuřičným škrobem a už za stálého míchání necháme krátce zavařit. Pak odstavíme a vmíchame na kousky nalámanou hořkou čokoládu, mícháme až do rozpuštění. Směs necháme za občasného promíchání vychladit.

  2. Po zchladnutí vylijeme do zmrzlinovače a přístroj necháme cca 45 minut pracovat. Pak zmrzlinu přendáme do plastové nádoby s víkem a uložíme ještě na 2 -3 hodiny v mrazničce. Pak podáváme.

Poznámka od kuchařky

Zdroj receptu: Apetit - poupraveno

Příště bych ubrala trošku cukru, ale části rodiny to tak vyhovovalo. :-)

Komentáře k receptu Čokoládová zmrzlina IV

K receptu nejsou žádné komentáře.