Základní kváskový chleba
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 7 979 kJ / 1 907 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,50 g |
Tuky | 10,78 g |
Vláknina | 24,25 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5,62 g |
Sůl | 14,00 g |
Sacharidy | 381,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Tento chlebík je poměrně hodně světlý, obsahuje 24% žitné a 76% pšeničné mouky.
Ale právě proto, že je převážně z mouky hladké, je těsto míň lepivé a tomu, kdo si chce kváskový chleba poprvé vyzkoušet, se z něj bude snáz tvarovat.
Poznáte, jak se celokváskové těsto chová při kynutí a váš
příští chlebík už pak může být tmavší, "zdravější", podle vaší chutě.......
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 4. 2022 12:52



25. 2. 2020 20:09










25. 2. 2020 19:48

Ale aj ty si dobrá - na prvýkrát a taký krásny chlieb máš!
25. 2. 2020 19:41









25. 2. 2020 18:54
25. 2. 2020 17:06


25. 2. 2020 16:22

25. 2. 2020 16:19

25. 2. 2020 15:28















25. 2. 2020 15:23
25. 2. 2020 14:39
Ošatka musí být vždy zcela suchá, přebytečnou mouku z ní po upečení chleba vyklepu - stejně od mouky trochu zůstane, ale to není na škodu. Kdybys ji vysypala zbytečně moc, mouka se z ošatky vysype zároveň s nakynutým bochníkem a ty ji rukou nebo utěrkou z chleba lehce otřeš a vymeteš z plechu pryč, aby se nepálila.

Vysypat ji solamylem, jak píše Silvia, je taky fajn - však vyzkoušej!
25. 2. 2020 14:34
25. 2. 2020 13:56
25. 2. 2020 10:28


Ať se ti i to ostatní pečení daří minimálně tak, jako tenhle první krasavec!


25. 2. 2020 00:54




Ještě musím vychytat problém s mojí troubou, peče moc prudce a to hlavně shora, příště dám plech na spodní příčku a podle tvé rady teplotu po vložení plechu hned snížím. Snad to pomůže.


Přidávám pár fotografií, abys mi mohla případně poradit nějaké vylepšení, pak jich většinu smažu a nechám jen finální bochník.




Moje poznámka
Nejnovější recepty Více

Vepřové roládky s kedlubnou a žampiony
Přidáno před 38 minutami

Mechový dort na plech
Přidáno před 5 hodinami

Pollo con Molle
Přidáno před 5 hodinami

Lehce pikantní zeleninová směs s rýží
Přidáno před 6 hodinami

Květák ve sladké chilli omáčce
Přidáno před 7 hodinami

Bezlepkový hráškový krém bez smetany
Přidáno před 7 hodinami
Právě bylo uvařeno:

Rychlá smetanová pepřová omáčka
uvařil/a kucharka-pekarka
před 17 minutami

Květáková polévka II
uvařil/a Ivetapos
před 21 minutami

Křenová pikantní pomazánka
uvařil/a Lucieva
před 37 minutami

Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
uvařil/a Fitulka
před 1 hodinou

Domácí kečup
uvařil/a Alue444
před 2 hodinami

Čokoládová plnka do buchiet-podrobný postup
uvařil/a Gabriell
před 2 hodinami

Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
uvařil/a Ronnykush
před 2 hodinami


Šunkofleky
uvařil/a Janek12
před 4 hodinami

Švestkový koláč s mákem a ořechy
uvařil/a magdalena66
před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Další recepty
Tématické fráze: kváskový chléb pro začátečníky kváskový chleba kváskový domácí chléb pro začátečníky kváskový chleba recept jak rozmnožit kvasek prasklý chleba praskly kvaskovy chleba kváskový chléb recept základní recept na chleba recept na kváskový chleba kváskový chleba pro začátečníky recept na kvaskovy chleb nejzdravější chléb jak tvarovat chleba nejzdravější chleba top recepty kvaskovy chleb rozkvásek recept na nejlepší kváskový chleba základní chleba kvaskovy chlebik recept
Suroviny: kvásek, mouka žitná chlebová, mouka hladká, voda, sůl, kmín celý
Základní kváskový chleba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5wGZ
23 názorů