Základní kváskový chleba
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 7 979 kJ / 1 907 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,50 g |
Tuky | 10,78 g |
Vláknina | 24,25 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5,62 g |
Sůl | 14,00 g |
Sacharidy | 381,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Tento chlebík je poměrně hodně světlý, obsahuje 24% žitné a 76% pšeničné mouky.
Ale právě proto, že je převážně z mouky hladké, je těsto míň lepivé a tomu, kdo si chce kváskový chleba poprvé vyzkoušet, se z něj bude snáz tvarovat.
Poznáte, jak se celokváskové těsto chová při kynutí a váš
příští chlebík už pak může být tmavší, "zdravější", podle vaší chutě.......
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 4. 2022 12:52



25. 2. 2020 20:09










25. 2. 2020 19:48

Ale aj ty si dobrá - na prvýkrát a taký krásny chlieb máš!
25. 2. 2020 19:41









25. 2. 2020 18:54
25. 2. 2020 17:06


25. 2. 2020 16:22

25. 2. 2020 16:19

25. 2. 2020 15:28















25. 2. 2020 15:23
25. 2. 2020 14:39
Ošatka musí být vždy zcela suchá, přebytečnou mouku z ní po upečení chleba vyklepu - stejně od mouky trochu zůstane, ale to není na škodu. Kdybys ji vysypala zbytečně moc, mouka se z ošatky vysype zároveň s nakynutým bochníkem a ty ji rukou nebo utěrkou z chleba lehce otřeš a vymeteš z plechu pryč, aby se nepálila.

Vysypat ji solamylem, jak píše Silvia, je taky fajn - však vyzkoušej!
25. 2. 2020 14:34
25. 2. 2020 13:56
25. 2. 2020 10:28


Ať se ti i to ostatní pečení daří minimálně tak, jako tenhle první krasavec!


25. 2. 2020 00:54




Ještě musím vychytat problém s mojí troubou, peče moc prudce a to hlavně shora, příště dám plech na spodní příčku a podle tvé rady teplotu po vložení plechu hned snížím. Snad to pomůže.


Přidávám pár fotografií, abys mi mohla případně poradit nějaké vylepšení, pak jich většinu smažu a nechám jen finální bochník.




Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

České buchty s povidly
Přidáno před 17 hodinami

Indická luštěninová omáčka Dhal
Přidáno 22. 9. 2023 13:20

Nepečený dezert - jogurt s malinami v čokoládě
Přidáno 22. 9. 2023 09:36

Králík na víně se smetanou a játry
Přidáno 21. 9. 2023 18:27

Závin z cuketového těsta
Přidáno 21. 9. 2023 13:24

Pomazánka z cizrny a mrkve
Přidáno 21. 9. 2023 12:58
Právě bylo uvařeno:

Tvarohová bábovka
uvařil/a EvaCh
před 1 minutou

Zázvorky podle mojí babičky
uvařil/a MrForgoTTen
před 11 minutami

Halušky, noky jako příloha
uvařil/a Lendoulinecek
před 52 minutami

Jogurtový koláč
uvařil/a Christine
před 1 hodinou

Vegetariánská svíčková
uvařil/a Jitkamark
před 1 hodinou

Salát z pečených rajčat a cuket
uvařil/a ne.ver
před 1 hodinou

Ledový salát s vajíčky
uvařil/a ne.ver
před 1 hodinou

Kuřecí maso s dýní hokkaido
uvařil/a ne.ver
před 2 hodinami

Obrácené řízky
uvařil/a lucas77
před 2 hodinami

Houbové vepřové kapsy pečené s Camembertem, smetanou a rozmarýnem
uvařil/a Blanka77
před 2 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: kváskový chléb pro začátečníky kváskový chleba kváskový domácí chléb pro začátečníky kváskový chleba recept jak rozmnožit kvasek prasklý chleba praskly kvaskovy chleba kváskový chléb recept základní recept na chleba recept na kváskový chleba kváskový chleba pro začátečníky recept na kvaskovy chleb nejzdravější chléb jak tvarovat chleba nejzdravější chleba top recepty kvaskovy chleb rozkvásek recept na nejlepší kváskový chleba základní chleba kvaskovy chlebik recept
Suroviny: kvásek, mouka žitná chlebová, mouka hladká, voda, sůl, kmín celý
Základní kváskový chleba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5wGZ
23 názorů