Výborné koblížky z trouby

jarsim Kuchař:

Moučníky , Kynuté 18 názorů

511
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Suroviny

1/2 kg hladké mouky
250 ml vlažného mléka
1 žloutek
40 g cukru krupice
50 g másla
špětka soli
1 vanilkový cukr
1 kostka droždí (kvásek)
na potření
kousek másla
lžička rumu
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z uvedených surovin vypracujeme těsto ručně nebo v domácí pekárně.

  2. Těsto necháme 1/2 hoďky vykynout, potom si těsto rozdělíme na části a rozválíme si plát ze kterého vykrajujeme kolečka pomocí sklenice.

  3. Na polovinu koleček klademe povidla nebo marmeládu a druhým kolečkem přikryjeme. Kraje pořádně prsty stlačíme.

  4. Naskládáme na plech vyložený buď pečícím papírem nebo vymazaný, pře vložením do trouby necháme ještě 20 minut vykynout a pak pečeme při 170°C cca 13 minutek.

  5. Ihned po vytažení z trouby potíráme rozpuštěným máslem s jednou lžičkou rumu a pocukrujeme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 28 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Výborné koblížky z trouby

  • Jitta Mat Jitta Mat

    Dnes jsem pekla poprvé a opravdu výborné!!! +1 :yes::-K:-K

    Odpovědět

  • dexulka dexulka

    Pro úspěch zopakováno a určitě ne naposledy ;-)

    Odpovědět

  • Boubelinda Boubelinda

    Dnes dělám poprvé, jsou opravdu moooc dobroučké. :-K;-)

    Odpovědět

  • pitrysek pitrysek(neregistrovaný)

    upečeno , ochutnáno , ale nejsou to ty pravé koblížky.

    Odpovědět

  • bartijana bartijana

    taky vyzkoušeno, moc chutnaly, akorát jsem přidala ještě trochu mléka. Sice vypadá jako buchta, ale uvnitř je vláčný jako koblížek a po natření máslem s rumem taky heboučký. Dávám bodíky. :-p:-p:-p:-p

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

  • dexulka dexulka

    Vyzkoušeno,upečeno a snědeno - moc jsme si pochutnali :-p Těsto je nádherně hladké a dobře se s ním pracuje a koblížky či buchty jsou krásně nadýchané :-8 Přidávám bodík i foto,určitě zopakujem :yes:

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    kdysi jsem je upekla, ale na koblihy jsou velmi tuhé, takto tuhé nedělám ani buchty - jsou sice dietnější, ale čert vem dietu, už jsem je nepekla a promiňte ani už nebudu

    Odpovědět

  • Hell. Hell.

    Souhlasím s ostatními. Byla jsem zklamaná, od výsledku jsem čekala aspoň jakousi chuť pravých koblih, :-( no tak ne. A být tam tvaroh, jsou to klasické Honzíkovy buchty, nu což, však ty mám taky ráda :-)

    Odpovědět

  • clupmi clupmi

    Přidal jsem do oblíbených a udělil plusový bodík:yes::yes::yes:
    S pečenými koblížky k nám na pekárnu přišla firma Puratos.
    http://clupmi.blog.cz

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

  • dominooo dominooo

    Právě, upéct koblihu nelze:-)

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Pěkné, sice spíš jako buchty, nic naplat, koblížky jsou smažené ne pečené, ale jinak :yes::-p+

    Odpovědět

  • Pavla Pavla(neregistrovaná)

    Smažená kobliha asi fakt chutná jinak, než tyhle"buchty", ale může to být dobrý ;-). Zkusila jsem nedávno kynuté těsto, tak se nebudu bát ani tohoto, a o víkendu zkusím upéct :yes:. Ale koblihy bych tomu neříkala..., koblihy se smaží ve vrstvě oleje ne? Tohle je pečené jako klasické buchty v troubě.

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    dominooo:je tady ještě jeden podobný recept a u něj jsem psala to samé, mně to toiž taky tak připadá, ale nic to nemění na tom že jsou moc dobré:yes::yes::yes:

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo