Novoroční prasátka
Symboly štěstí do nadcházejícího roku jsou dárkem od srdce. Perníčková prasátka dozdobíme pomocí obarvené cukrové polevy, na kterou nalepíme marcipánový čtyřlístek. Do nového roku si tak můžeme sladce pochutnat.
Postup přípravy
Krok 1: Cukr utřeme se 2 vejci a změklým máslem, potom přidáme med a koření. Do této hmoty vmícháme mouku se sodou. Vypracujeme těsto a necháme chvíli odpočinout v lednici.
Krok 2: Potom těsto rozválíme na silnější plát a vykrajujeme formičkou prasátka. Vykrojené tvary klademe na plech vyložený pečicím papírem.
Krok 3: Pečeme při 180° C asi 10 minut. Upečená prasátka necháme vychladnout.
Krok 4: Mezitím vyválíme placku ze zeleného marcipánu a vykrajujeme z něj čtyřlístky.
Krok 5: Do cukrové polevy kápneme několik kapek červeného potravinářského barviva a vymícháme růžovou barvu. Touto polevou potřeme těla upečených perníkových prasátek. Do ještě vlhké polevy zatlačíme vykrájené marcipánové čtyřlístky.
Krok 6: Nakonec pomocí rozehřáté čokoládové polevy v sáčku naznačíme prasátkům očka a ocásek a doplníme značku PF. Necháme ztuhnout.
Zveřejněno 1. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Novoroční prasátka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1wVrj
Moje poznámka
Novoroční prasátka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1wVrj
Nejnovější recepty
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 1 hodinou
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 1 hodinou
Pomerančový pohár
Přidáno před 2 hodinami
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 2 hodinami
Domácí nočky se zeleninou na smetaně s kousky lososa
Přidáno před 3 hodinami
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 33 minutami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 2 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 3 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 4 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 4 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 5 hodinami
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 5 hodinami
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 5 hodinami
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 5 hodinami
Suroviny:
med,
soda jedlá,
máslo,
koření do perníku,
cukr moučkový,
vejce,
mouka hladká,
poleva cukrová,
potravinářské barvivo,
marcipán,
poleva čokoládová
Komentáře (2)